The Magnificent Seven

Jaha då har turen kommit till en film som har flera rötter i filmvärlden. Den bygger ursprungligen på Akira Kurosawas: "De sju samurajerna". Filmen har också gjorts i westerntappning tidigare, den gången med Yul Brunner i huvudrollen.
Den här gången är handlingen förlagd till den lilla staden Rose Creek. Av naturen att döma så är det troligen någon stans söder/väster om mitten av USA.
I denna stad bor det hårt arbetande stadsbor och lantbrukare. Utanför staden ligger det en guldgruva, vilken ägs av den helt känslolöse mr Bartholomew Bogue. Han spelas av Peter Sarsgaard.
 
Bouge på huvudgatan i det lilla samhället.
 
Bouge har ett antal hejdukar anställda som vicesheriffer hos den riktiga sheriffen. På detta sätt kontrollerar han staden och dess invånare. Han ställer ett ultimatum till flera av lantbrukarna, vilket enligt dem är helt orimligt.
Bråk utbryter.
 
En av stadens rådiga kvinnor, Emma Cullen gestaltad av Haley Bennett, bestämmer sig för att försöka göra något åt dom omöjliga kraven från Bouge.
 
Haley Bennet som Emma Cullen.
 
Cullen får kontakt med en delgivningsman vid namn Sam Chisolm. Han porträtteras ypperligt av Denzel Washington. Han är en man som har övat upp sina färdigheter med sin revolver till fulländning.
För att kunna hjälpa invånarna i Rose Creek behöver han ett antal duktiga medhjälpare. Han får tag i sex stycken och med honom själv så blir dom sju - därav filmtiteln.
 
"The magnificent seven". Alla har olika specialteter - dom har dock gemensamt att dom vill hjälpa till att få bort Bouge från Rose Creek.
 
Nu börjar arbetet med att få med sig invånarna i kampen mot tyrannen Bouge, som ska återvända till staden om tre veckor för att få sin del i hans eget avtal med medborgarna i Rose Creek.
Det är bäddat för en uppgörelse i sann western-känsla.
Washington till vänster och Chris Pratt till höger.
 
Jag tycker att filmen är klart sevärd. Den är välgjord med många skådespelare. Miljöerna är väl genomtänkta och handlingen följer ett tydligt mönster. Dialogen har en hel del underfundigheter framför allt mellan de "7".
Uppgörelsen i slutet kunde enligt min mening ha minimerats något.
Filmen är 2 timmar och 12 minuter och detta känns inte alls långt, det händer hela tiden något.
Vad tycker ni om filmen?
Filmer | |
#1 - - Anonym:

Tack för en grundlig recention. Denna film ska jag se.

Svar: Det tycker jag.
oldwestriverstone.blogg.se

#2 - - SK-G 6:

Fantastisk och uttömmande blogg!!!

Svar: Tackar:)
oldwestriverstone.blogg.se

Upp