Bilder på brottslingar

Såg att det har kommit en e-bok som behandlar brottslingar under westernepoken. Denna bok utgår ifrån fotografier som har tagits från 1850-talet och några årtionden framåt. Boken utgår från S:t Louis fotograferingar av brottslingar. Det första kortet togs 1857 på en ficktjuv som hette  John Lockhart. Boken behandlar bilder tagna mellan 1857 och 1867.
 
Boken heter Captured and Exposed och är skriven av Shayne Davidson.
 
Författaren har genom tidningsartiklar, polisregister, domstolsutlåtanden m.m. tagit reda på dom fotograferades öden i så stor utsträckning det har gått.
 
Fitzgerald fotad 5 april 1866.
 
Vad för öden gömde sig bakom blicken på dom fotograferade personerna. Var dom skyldiga eller inte?
Varför hamnade dom framför kameran och vad hände sedan?
 
Elizabeth Wohlman från 7 november 1861.
 
Känns som en ganska spännande infallsvinkel att ta del av olika livsöden på.
Boken finns endast att ta del av genom nätet, vad jag vet, t.ex på:
www.itunes.apple.com/us/book/captured-and exposed Den innehåller 300 sidor och 191 fotografier.
Den som läser denna bok får gärna lämn ett omdöme. Boken kostar ca: 90 kronor.
Böcker | | Kommentera |

Mord följs av Mord

Jesse James som var en både känd, ökänd, hatad och omtyckt rånare och brottsling blev kallblodigt mördad av en av sina egna gängmedlemmar. Mannen ifråga hette Robert Ford och han sköt sin ledare till döds i april 1982. Detta för att få belöningspengar och amnesti för tidigare brott.
 
Robert Ford
 
Ford fick ytterliggare tio år av kringflackande liv. När han befann sig i Creede i Colorado var det hans tur att bli ihälskjuten. Mannen som tryckte på avtryckaren hette Edward Capehart O´Kelley. Mordet skedde inne i Fords tillfälliga "tältsaloon".
10 år hann att gå innan hämnden för mordet på Jesse James kom.
 
Edward Capehart O´Kelley
 
O´Kelley hamnade i fängelse, dömd till 18 år. Han blev frigiven efter 9 år och flyttade till Oklahoma City. Han uppträdde illa och blev ovän med polismannen Burnett. När han träffade på honom den 13 januari 1904 gav han sig på honom med flera slag och hamnade sedan på marken i någon form av brottning. O´Kelley tog fram ett vapen och sköt flera skott mot Burnett. Skotten missade. Efter stort tumult fick Burnett fram sin revolver och sköt två skott. Det ena träffade O`Kelley i huvudet. O`Kelley dog omedelbart.
 
Illustration av mordet på Jesse James.
 
Jesse James påverkade liv och död över 20 år efter sitt eget dödsfall........den utveclingen hade nog ingen kunnat förutse?
Allmänt, Händelser | | Kommentera |

Några minnes bilder

Lägger in några bilder för att få tillbaka lite av känslan för den varma sommaren som har lämnat oss.
 
Ett ånglok passerar förbi ett tältläger någonstans i "the fronteer". Den klarblå himlen ger en känsla av den tryckande hettan som råder...........
 
När värmen råder är det lika bra att ge sig av med hjulångaren ut på någon av Mississippis bifloder och styra kosan norr över, tycker författaren......
 
(Båda bilder tagna i den fantastiska westernstaden High Chaparral - se tidigare inlägg om detta).
 
Allmänt, stämningsbild | | Kommentera |
Upp