Boone May

Western epoken är full av spännande personer och deras olika öden. Jag tänker belysa många av dessa - en del mycket kända och andra inte fullt så kända.
Den första personen jag kommer att presentera är Boone May. Han föddes 1852 i Missouri. May kom till Deadwood och Black Hills på 1870-talet efter att ha vuxit upp på en gård i Kansas tillsammans med sina bröder.
1877 började dom jobba för Cheyenne and Black Hills Stage Company.
När Boone May lämnade företaget år 1880 var han ansvarig för fyra döda dilligensrånare bl.a William "Curly"Grimes. Han hade även varit med och arresterat 6 personer.
May följde med dilligenserna som skytt. Han blev också utnämd till vice US Marshal 1878.
Han jobbade även som skytt på Black Hills Placer Mining Companys transporter under sommaren år 1880.
När han var med och transporterade en last på 30000 dollar blev transporten utsatt för ett rån.
Ena rånaren skrek: "Upp med händerna", då han knappt hade avslutat meningen hade May rullat bakåt på sittbänken greppat sitt hagelgevär och tryckt in det i bröstet på rånaren. Företaget fick behålla sina pengar tack vare May.
May blev efter att han hade dödat rånaren "Curly" Grimes anklagad för mord på den samme. Detta resulterade i åtal, men May blev frikänd. 
Han lämnade Black Hills och flyttade till Chile där han år 1891 dödade en officer som hade varit kär i samma kvinna som May. May flydde till guldfälten i Brasilien, där han dog - inte av skottskador utan av sjukdom. Detta skedde några år in på 1900-talet.
Det var inte bara Mays handlingsförmåga som folk kom ihåg, hans ögon var också färgade i gult, grönt och grått.
Någon skrev om May:" He was a man I would instictiveley fear without knowing who he was"
Boone May - en man som hade ett omväxlande och spännande, om än något osäkert liv.
Intressanta personer | Boone May | | Kommentera |

Slow west

Här om dagen såg jag filmen Slow west. Det var en upplevelse. Det finns naturligtvis olika typer av westernfilmer - en del mer stereotypa en andra. Denna film kan inte tillskrivas den typen av film, även om många av dom klassiska ingredienserna finns med.
Den här filmen handlar om en ung kille som lämnar Europa för att i den amerikanska western hitta sin kärlek som har åkt över till amerika. Den unga grabben spelas av KodiSmit-Mcphee och hans kärlek av Caren Pistorious.
På sin väg väster ut hyr han en medhjälpare, Silas, som spelas av Michael Fassbender. Han är en prisjägare.
 Jay och Silas på väg väster ut i jakten på en kvinna.
 
På olika sätt visar det sig att dom har samma mål. Dom träffar även på en hel del otrevliga individer som också hamnar i samma slutmål.
Jay´s stora kärlek, som dock bjuder honom på en ganska stor överraskning?
 
Filmen är klart sevärd men dock lite annorlunda. Det är en rak enkel handling med bra karraktärer. Det är välspelat och väldigt fina naturscenerier. Mycket bra filmat. Dialogen är dock sparsam men det gör inte så mycket. Filmen kom 2015.
Filmen har ett slut som jag inte hade tänkt, man måste ge filmen lite tid i början, den är värd det.
Magnefikt filmat. Stora naturscenerier.
Allmänt, Filmer | | Kommentera |

Arbetet fortsätter

Saloon-bygge tar sin tid, även om det inte kommer något inlägg så fortskrider arbetet.
Snart är väggarna klara och dom är naturligtvis inte oviktiga men det är så där lagom roligt att göra.
I mitt fall har jag valt att sätta panel på nedre halvan av väggarna. I ovankant av panelen sätter jag en bröstlist och i nederkant en sockel. Jag betsar panelen i en färg och list och sockel i en annan färg. Eftersom saloonen är ganska stor har jag valt att "bryta av" väggen med träpelare för att skapa en mysigare och mer genuin känsla, men det är förstås en smaksak.
Nu ska det bara till bets för att få detta mer genuint.
Saloonen | | Kommentera |
Upp