Joce City

Var för några dagar sedan uppe och besökte westernstaden Joce City vid Björkvik i Södermanland. Har tidigare skrivet om detta ställe. För att vara där måste man vara betalande medlem. Stället drivs av Jörgen och Cecilia.
 
Sedan förra säsongen har en hel del hänt, denna western-store är ny t.ex.
 
Vi gick på en liten runda med Jörgen som visade den nya camingplatsen som verkar bli riktigt bra. En hel del nya uteplatser under tak har också tillkommit så att man kan sitta ute och äta, fika eller lyssna på musik eller vad man nu vill.
Ytterliggare präriehus och någon vagn har också tillkommit. Allt gjort med tidstypisk känsla.
 
"Präriehusen" som ligger efter att man gått igenom staden.
 
Tycker man om westerepoken så är detta en förening som är väl värd att bli medlem i. Finns på Facebook. Kostar 250 kr per medlem eller 600 kr för en familj per säsong, alltså tämligen billigt.
Föreningen har Rendez-vous helger och andra arrangemang som drar mycket folk.
 
Lite reklam för kommande tillställning.
Allmänt, Platser, natur, djur. | | Kommentera |

Strange Empire

För en tid sedan skrev jag ett inlägg om serien Godless på Netflix. Jag hittade ytterliggare en bra serie där som jag nu tittar på. Denna serie heter Strange Empire och utspelar sig på 1860-talet. Platsen är i Alberta i Kanada på gränsen till Montana. Där finns det ett litet samhälle; Janestown, där en man som heter John Slotter, men kallas captain, äger en gruva och en bordell.
 
John Slotter spelas av Aaron Poole.
 
Tillsammans med sin fru, Isabelle, spelad av Tattiawna Jones på ett brillijant sätt, driver dom samhället som dom vill. Till sin hjälp har dom ett antal mindre nogräknande män. I samhäälet finns det också en läkare som har kommit dit tillsammans med sin fru. Hon är väldigt noga med att försöka förstå sig på läkaryrket och är nog många år före sin tid i sina funderingar som naturligtvis går emot den tiden priciper.
 
Isabelle Slotter.
 
Samhället präglas annars av ett antal kvinnor som har fått sina män mördade. En kvinna, Kat Loving gestaltad av Cara Gee, tar hand om två tonårstjejer så att dom ska slippa hamna på Slotters bordell. Hon bär också på en sanning som hon helst vill hålla hemlig för dom andra invånarna.
 
Isabelle, Kat och "läkartjejen" Rebecca.
 
Serien är i 13 avsnitt och dom är  knappt 45 minuter långa. Serien är välgjord och välspelade. Den har nominerats till flera priser och vunnit en del av dom. Miljöer, karaktärer, kläder och utrustning mm känns mycket realistiska. Själv har jag sett halva serien och känner att jag absolut vill fortsätta titta på den. Tyvärr tror jag att det bara finns en säsong, men bättre 1 riktigt bra än flera dåliga. Serien spelades in 2014.
Jag kan verkligen rekommendera den.
 
Dom fyra huvudkaraktärerna i Strange Empire - se den och berätta vad ni tycker om den.
Filmer | | 2 kommentarer |

Rikedom?

Provar igen med inlägget, förra gången kom bara rubriken med, vet inte varför.
 
Här kommer lite tankar från sioux hövdingen Red Cloud, se tidigare inlägg om honom som person.
Följande är fritt översatt av blogginnehavaren:
 
Red Cloud
 
"Jag är fattig och saknar kläder, men jag är ändå stammens hövding. Vi önskar oss inte förmögenheter, men vi vill uppfostra våra barn på vårat sätt. Vi har ingen nytta av förmögenheter. Vi kan inte ta med dom till nästa liv.
Vi strävar inte efter rikedom. Vi vill ha fred och kärlek." 
 
Kanske sioux-ungdomar, som har fått möjligheten till en uppväxt efter egna traditioner och värderingar.
 
Rikedom värderas på olika sätt av olika människor. Vad tycker ni?
uttalanden av indianer | | Kommentera |
Upp