Håll modet uppe, snart är det vår......

Tänkte att jag skulle lägga ut några bilder från Joce City i Södermanland. Så här i januarimörkret kan det vara bra att få lite inspiration från den fina westernföreningen Joce City. Mina egna bilder var inte lika bra som dessa så jag hoppas ingen misstycker.....då är det bara att säga till.
 
I trappergläntan finns det gott om plats för tält och vagnar.
 
Westernintresset när det är som bäst - kul att passa in i tiden - snyggt.
 
En av många tidstypiska byggnader. Ger en himla skön känsla och old west upplevelse.
Jörgen och Cecilia - ni gör ett bra jobb!
stämningsbild | | 2 kommentarer |

Stagecoach, the Texas Jack story.

Börjar det nya året med en film i vintermörkret. Såg filmen Stagecoach, the Texas Jack story och hade en del förväntningar. Filmen börjar med att det sker ett diligensrån. Ledaren för rånarna heter Nathaniel Reed som spelas av Trace Adkins. Enligt mitt tycke är han som klippt och skuren för westernkaraktärer. Rånet går bra ända tills diligensvakten börjar skjuta mot rånarna när dom är påväg att lämna. Rånarna skjuter tillbaka och vakten träffas.
 
Diligensrån.
 
Handlingen flyttas fram och Reed återfinns på en gård någonstan i norra delarna av USA av naturen att döma. Han har stadgat sig och är gift med Laura Lee gestaltad av  Michelle Harrison.  Det framkommer att dom har kommit efter med betalningarna av lånen på gården till banken.
En av Reeds rånarkumpaner kommer förbi och påtalar att det är en sheriff som är dom på spåren efter rånet.
Det dröjer inte länge förrän han tillsammans med en kvinlig medarbetare står på Reeds gårdsplan.
 
Reed tillsammans med sin fru.
 
Nu börjar förvecklingarna på allvar och en hel del bly hamnar i luften. Allt går inte som tänkt för Reed och han får den otäcka sheriffen Calhoun efter sig. Handlingen tar olika vändningar innan man kommer fram till slutuppgörelsen där olika parter står på olika sidor, kanske inte som man tänker sig från början.
 
Sheriffen Calhoun spelad av Kim Coates tillsammans med sin medhjälpare som saknar en del samvete skulle jag tro.
 
Filmen har en känsla av lågbudget film men har ändå fått till bra karaktärer. Den är dock enkelt filmad och replikerna kunde kanske vara lite mer genomtänkta. Det finns en del hål berättelsen för att det ska bli verklighetstroget som dom borde tänkt på. Har man absolut ingen annan western att se så kan man förstås se den här. Den ligger absolut på sista plats i jämförelse med dom andra filmerna som jag tidigare har skrivet om.
Filmer | | En kommentar |

Buffalo Trace Whiskey

Dags att börja att skriva om en dryck som dracks i dom flesta städerna och samhällena i western, nämligen whiskey. Jag tänkte att jag skulle ta upp ett fabrikat i varje inlägg framöver. Jag tänkte börja med Buffalo Trace Whiskey. Buffalo Trace destilleriet ligger i Frankfort i Kentucky. Det ägs av företaget Sazerac Company vilket drivs av en amerikansk familj. I augusti 1999 intoducerades bourbon whiskeyn: Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Buffalo Trace Destilleriet är det äldsta kontinuerligt drivna destilleriet i USA. Redan 1775 började man detillera på denna plats. Namnet kommer av att bisonhjordarna under sina vandringar än gång i tiden korsade Kentucky River på detta ställe.
 
Bild från Old Taylor House som byggdes 1792 och finns kvar än idag.
 
Det var Hancock Lee och hans bror Willis Lee som började med denna verksamhet på denna plats. 1812 uppfördes första destilleriet som sedan såldes 1870 till Edmund H Taylor och fick namnet "The old fire copper". 1886 installerades ångvärme i lagringsbyggnaden, först i landet i detta avseende.
Under förbudstiden tillverkades whiskey för medicinskt bruk. Destilleringen har sedan fortsatt under olika ägare och olika mästare. 
 
En spartansk saloon men whiskey verkar det finnas på hyllan.
 
2016 uppgav man att man skulle utöka sin verksamhet genom en kapitalinvestering på ca: 1,6 miljarder kronor. 2017 invigde man OFC byggnaden eller som den kallas med ett annat namn: "Bourbon Pompeii".
Nuvarande namnet fick destelleriet i juni 1999. Man tillverkar även rågwhiskey och vodka. Man har fått många erkänt fina utmärkelser för sin whiskey. Jag har själv provat Buffalo Trace Bourbon och har några flaskor i saloonen. Den är helt klart bra och det känns att det är kvalitet på hantverket. Den är dock inte lika mild som t.ex Jack Daniels Gentlemans Jack. Om jag ska börja med en konkret bedömning så får det bli 4 whiskeyglas av fem möjliga för denna klassiska dryck. Fin flaska med häftigt motiv.
 
Supersnygg flaska med snyggt och kraftfullt motiv.
Mat och dryck | | Kommentera |
Upp