Stockholm western store

Att handla på sig westernprylar är aldrig fel. Det kan handla om allt möjligt som hör till denna spännande epok.
Som t.ex kläder, inredningsdetaljer, antikt från perioden ifråga eller nytillverkat, vapenkopior  av revolvrar eller gevär. Foton av spännande personer, miljöer, byggnader och händelser.
Under rubriken "shopping" kommer jag att redovisa och berätta om olika ställen att handla på och om dom erfarenheter jag har.
Under den gångna helgen var jag i Stockholm tillsammans med frun. Vi passade då på att besöka Stockholm western store, vilken ligger i Gamla stan på Österlånggatan 12, www.westernstore.se.
Butiken har ett förhållandevis stort utbud av boots, en hel del kläder och spännande tillbehör. Men även böcker, musik, film och andra kul western saker. Är man i Stockholm är butiken väl värd ett besök. Personalen är trevlig och tillmötesgående. Att gå från Åhléns på Drottninggatan tar bara ca: 15 - 20 minuter
Butiken har en mysig atmosfär och det är kul att gå runt och titta vad som finns.
Shopping | | Kommentera |

Livery stable

 
 
I en stad som Riverstone finns det ju naturligtvis många olika byggnader. Jag tänkte här visa hur jag har byggt dåtidens parkeringshus. Hade man för avsikt att uppehålla sig i staden längre än en dag så behövde man naturligtvis någonstans att ställa sin häst. I alla städer fanns det hyrstall så därför har det även dykt upp ett i Riverstone. Det drivs av Heinz Bauer och hans son Bruno. Dessa karaktärer kommer också att finnas i staden.
Jag började bygget genom att planera hur det skulle se ut. Gamla bilder kan naturligtvis vara bra att titta på.
När jag hade bestämt mig för formen så ritade jag ut mallar på kapafix.

Så blev mallarna efter att jag skurit till dom med en mattkniv.
 
Sedan var det bara att limma ihop dom. Jag använder ett lim som heter UHU hart, ett speciallim som bl.a finns i hobbyaffärer. Finns på välsorterade "Lekhuset" t.ex.
Därefter klär jag in bygget med tillkapade balsaträ skivor i vilka jag har ristat in brädor. Går utmärkt att göra med en penna. Detta för att skapa intrycket av riktiga brädor längre fram. Taket fixar jag genom att klippa brädor av kartong, t.ex från flingpaket.
I detta fall har jag även klätt byggnaden på insidan. Detta så att man kan gå in och även ställa in hästar. På bilden syns även en annan byggnad som kommer att vara byggd i anslutning till stallet.
När allt är klätt och ordnat med balsaträ så är det bara att måla allt svart. Jag har använt Basics Akrylfärg, vattenbaserad, från Clas Olsson. Det är viktigt att man får den att täcka och tränga ner i tidigare gjorda streck.
Så blev det med den svarta färgen på.
Sedan är det bara välja vilken färg man vill att byggnaden ska ha. Jag valde en brun ton. Jag använder Vallejo model color, också vattenbaserad. Det gäller att ta lite färg och så att säga torrborsta på den så att man inte får färgen att tränga ner för mycket i gjorda springor. När man har gjort det tar man lite ljusare ton av samma färg (blandar i lite vitt eller ljust grått) för att "highlighta" och få det lite mer naturtroget.
Därefter får man sätta dit detaljer som t.ex dörrar, skyltar, lådor ja allt man kan tänka sig för att få det realistskt.
På sidan av stallet ligger Joes Saddles, Det innehas av Joe Baden, som är specialist på att tillverka sadlar men gör även annat läderarbete. På baksidan finns en hage för hyrstallets hästar. Där växer också ett träd.
Så här ser hyrstallet ut på insidan. taket går att lyfta av så att man lätt kommer åt.
Fler byggnader och karaktärer kommer att framträda i staden Riverstone......
 
 
 
 
 
 
Riverstone - The city | | Kommentera |
Upp