En western restaurang mm

På väg genom Danmark för någon vecka sedan åkte vi på vägen in mot Dalby på Själland. Vi kom söderifrån och upptäckte då plötsligt detta.
 
 
En helt perfekt uppbyggd saloon m.m. Otroligt snyggt och stilsäkert skapat. Man har verkligen bemödat sig med att få det tidstypiskt med mycket detaljer både extriört och invändigt.
Stället heter Bournonville's Wild West och arrangerar alla typer av fester och aktiviteter i sann old west anda.
 
 
Lite detaljer vid entrén.
 
Vill man besöka detta ställe så finns dom på nätet under: www.bournonvilles.dk.
 
 
Mat och dryck, Resmål | | Kommentera |

Old west fest!

Att träffa andra människor som delar intresset för "the old west" är kul och berikande. Att sedan få göra det under lättsamma och festliga former är förstås ännu bättre. Den 22 juli var det dags för den årliga sommarfesten för dom som är medborgare i High Chaparral.
Denna gång hölls festen vid First River/Hudson Bay, vilket enligt mitt tycke är absolut det bästa stället för denna tillställning. Gemytligt, praktiskt och med stor westernkänsla. Det hela började med en mycket intressant föreläsning om vapnet Colt och dess historia.
 
Ursäkta den otydliga bilden. Jan Lindqvist berättade med stor inlevelse.
 
Föredraget hölls av den mycket kunnige Jan Lindqvist som med stort engagemang berättade om detta förträffliga vapen. Tyvärr var ljudet lite svagt för dom som satt lite längre ifrån.
Sedan blev det olika tävlingar såsom duellskytte, Annie Oakley-skytte, där gällde det att skjuta med hjälp av en spegel - inte helt enkelt visade det sig. Lassokastning, yxkastning, pajbakartävling och tipspromenad med olika kluriga westernfrågor.
För mycket bra musik stod en bluegrass-trio som spelade under uppstarten av festen. Mycket bra sång och musik som var en riktig stämningshöjare.
 
En musikalisk trio med mycket bra sång.
 
Sedan startades grillarna upp. Perfekt grillglöd efter en stund. Folk samlades för att grilla sina olika medhavda mestadels kötträtter. Perfekt tillfälle att knyta lite nya kontakter när man står i grilloset och kikar på när maten blir klar. En del tips får man också.
Då maten intogs spelades det lite annan musik från den uppbyggda scenen framför banken. Lite då och då kom det trevliga grabbar och sålde lotter med olika vinster som drogs senare under kvällen.
 
 
 
Priser för bästa klädsel delades också ut till man, kvinna och barn. Detta genom den förträffliga butiken Vapen och Läder vid parkens Entré. Om jag inte missminner mig så var det den fiolspelande herren på bilden ovan som både vann duellskyttet och ena klädpriset. Han hade troligen också vunnit priset som bästa fiolspelare om det hade funnits :).
 
En liten överblick av festplatsen
 
Efter god mat och dryck så klev kvällens sista artist upp på scenen. En riktigt bra Elvis imitatör som sjöng många olika låtar från Kungens reportoar. Den som kan hans namn får gärna lägga in det i en kommentar - för det sannerligen värt att nämnas tycker jag.
Sammanfattningsvis kan man väl säga att det var en perfekt western-fest-kväll med trevliga människor, bra musik, tävlingar av olika slag, föreläsning, dans, god mat och dryck och ett alldeles utmärkt väder.
En stor eloge och tack till dom som har arrangerat detta - suveränt! Ser redan fram mot nästa tillställning.
(Är det någon som inte vill vara med på bild så är det bara att höra av sig så tar jag bort bilden).
 
 
Allmänt, High Chaparral | | 3 kommentarer |

The Gila Trail, del 2

The Gila Trail går från El Paso till San Diego. Den följer floder och vattendrag på många ställen, t.ex San Pedrofloden och Gila floden, eftersom landskapet är så torrt och ökenliknande.
leden passerar många kända platser och vill man idag åka efter leden finns det massor av westernrelaterade platser och händelser att ta del av. Om vi går från väst till öst: I Las Cruces finns lag/polismuseet på sheriff-departementet i Dona Ana County. Pat Garrets grav finns på Masonickyrkogården.
 
Pat Garret och hans fru Apolonaria.
 
I Mesilla, som var porten till södra New Mexico, finns idag många kontgallerior. Där finns också Gadsden-muséet som visar mycket av advokaten Albert Fountains liv under 1800-talet.
Längre väster ut finns silvergruvstaden Shakespeare, vilken grundades på 1870-talet. Där finns Grant House där man hängde lagbrytare.
 
City of Shakespeare.
 
Staden är idag en spökstad, men man kan boka turer där.
När man kommer till Fort Bowie kan man skåda övergivna ruiner och en kyrkogård. Man förstår kanske varför det tog 20 år att få till något så när av lag och ordning i territoriet.
I Willcox kan man besöka Rex Allen muséet där man kan se hur Henry Hooker grundade den första boskapsranchen i Arizona 1872 - Sierra Bonita ranchen som fortfarande drivs privat i Coronado national forest.
I Willcox sköts Warren Earp (släkt till Wyatt) till döds av en av Hookers män i en skottväxling. Detta hände år 1900.
Gruvdriften tog också fart efter att armén hade bekämpat apacherna. Detta kan man framför allt se i Bisbee och och Tombstone. I Bisbee började gruvdriften när en spårare fann rester av värdefulla mineraler på en arméspejare år 1877.
Tombstone fick sitt namn, om nu legenden stämmer, när spejaren Al Sieber påstod att det enda gruvarbetaren Ed Shieffelin skulle finna i området var sin egen gravsten (Tombstone).
 
Allen Street, Tombstone 1882.
 
Som många vet så finns det massor av mer eller mindre kända westernhändelser i Tombstone och Tucson. Ta bara Earpbröderna och "the Cowboys".
Väster om Tucson vid Picacho Peak State Park finns skådeplatsen för ett slag mellan Syd och Nord vilket tog plats 15 april 1862. I Phoenix finns Arizon Capitol Museum som behandlar åren för territoriets grundande 1863 tills att det blev en stat 1912.
I Yuma finns Arizona territoriets fängelse som var i drift under 33 år. 3040 män och 29 kvinnor tillbringade tid där. I Julian i Kalifornien upptäckte en före detta slav guld i Cuyamacabergen. detta blev starten på på en andra guldrush till Kalifornien. På detta ställe finns också Julian Pioneer Museum.
I San Diego  i dom historiska "Gaslamp Qarter" drev Wyatt Earp tre stycken spelhallar. 
 
Wyatt Earp.
 
Idag går det enkelt att ta sig fram utefter Gila Trail och upptäcka spännande historiska platser.
Annat var det förr, då var det en fär som gjordes med livet som insats.
 
 
Allmänt, Platser, natur, djur., Resmål | | En kommentar |
Upp