Chuck wagon stew

Så här i vintertider kan det vara gott med riktigt god cowboymat som man står sig på. Därför tänkte jag presentera en måltid som kallas Chuck Wagon Stew - köksvagns stuvning/gryta. Detta är ett recept som lever kvar sedan westerntiden då det rullande köket stod för maten. Se tidigare inlägg om "the chuck wagon". Följande ingredienser behöver man:
 
1,3 kg tärnat nötkött
2 matskedar mjöl
1 matsked paprika
1 tesked chilipulver
2 teskedar salt
3 matskedar fett, smör
2 skivade lökar
1 mald vitlöksklyfta
8 dl burktomater
3 matskedar chilipulver
1 matsked kanel
1 tesked mald kryddnejlika
0,5 tesked röd malen peppar
0,5 liter skivad potatis
0,5 liter skivade morötter
 
Gno in köttet i en blandning av mjöl, paprika, 1 tesked chili och saltet. Bryn köttet i hett fett/smör/margarin i en stor gryta.
 
Det gamla sättet att fixa käket. Det går förstås bra att laga på en vanlig spis också.
 
Tillsätt sedan löken och vitlöken. Koka tills det är mjukt. ha sedan i tomaterna, resten av chilin, kanelen, kryddnejlikan och den röda pepparn. Sätt på locket på grytan och låt sjuda i ca: 2 timmar. Ha sedan i potatis och morötter och koka tills dom är lagom mjuka - ca: 45 minuter.
 
Låt er väl smaka - kommentera gärna med era egna smakupplevelser av detta.
 
Efter hårt arbete smakar det extra bra med mat, t.ex chuck wagon stew.
 
 
 
 
Mat och dryck | Chuck wagon, stuvning | |
#1 - - Anonym:

Låter både gott och nyttigt. Skall provas...

Svar: Japp, återkom gärna med vad du tyckte om det.
oldwestriverstone.blogg.se

Upp