In a Valley of Violence

Det var ett tag sedan jag skrev ett inlägg om någon film. Denna gång har turen kommit till en film som kom 2016 och som har skrivits och redigerats av en person vid namn Ti West. Filmen är drygt 1 timme och 40 minuter lång. Direkt när jag började att se filmen fick jag känslan av dom gamla klassiska westernfilmerna med Clint Eastwood. Då menar jag dom som spelades in i Italien. Både förtexter och musik känns hämtade därifrån. Inget dåligt med det i och för sig.

Huvudrollen spelas av Ethan Hawke. Han spelar en man, Paul, som är på väg mot Mexiko. Med sig har sin trogna följeslagare Abbie, som är en hund.

 

Paul och hans följeslagare Abbie. 
 

Dessa två träffar på en predikant som har vissa problem. Dom får dock veta att det i närheten av dom finns en stad som heter Denton. Paul hamnar förstås i Denton som är en sjaskig halvt om halvt övergiven gruvstad. Jag tycker att dom har byggt upp staden bra och det ser genuint ut med byggnader, hotell, butiker m.m. Paul beger sig in på en saloon. På denna saloon börjar en man att bråka med Paul. Denna man heter Gilly som spelas av James Ransone.

 

Gilly visar sina färdigheter i att hantera six-shooters
 

Denna Gilly har mycket höga tankar om sig själv som gunfighter och slagskämpe. Det går dock inte så bra för honom efter att han har utmanat Paul. Efter fighten går Paul till ett hotell där han träffar Mary-Anne som gestaltas av Taissa Farmiga. Hon är syster till Ellen, spelad av Karen Gillan, som är tillsammans med Gilly. På detta hotell möter Paul också stadens marshal Clyde Martin. I denna roll ser vi John Travolta. Clyde råkar vara far till Gilly som också är deputy i staden. Clyde visar sig dock vara en sympatisk man och låter Paul lämna staden.

 

The Marshal - Clyde Martin spelad av John Travolta. Trodde nog aldrig att jag skulle få se honom i en westernfilm. 
 

Gillys självkänsla har dock fått sig en rejäl knäck efter uppgörelsen med Paul. Han följer tillsammans med tre andra efter Paul och tar en brutal hämnd på honom. Detta medför att Paul återkommer till staden Denton för att skipa rättvisa.

Filmen är uppbyggd på klassiskt western manér. Miljöerna och karaktärerna är bra återgivna och ger riktigt bra känsla till filmen. Filmen är klart sevärd men kan inte mäta sig med dom riktigt bra westernfilmerna.

Filmer | |
#1 - - Westerngirl:

Förstod att något hänt, ser fram mot nya intressanta inlägg. Krya på dig!

Svar: Tack
oldwestriverstone.blogg.se

Upp