King of Texas

När höstmörkret blir allt tätare och lägger sig allt tidigare är det bra förutsättningar att se film.
Den här gången har jag sett filmen: "King of Texas". Den utspelar sig i södra Texas under första halvan av 1800-talet. I detta område har John Lear skapat sig en stor ranch där han bedriver boskapsuppfödning.
Han har tre döttrar var av en fortfarande bor kvar hemma på ranchen.
 
John tillsammans med sina tre döttrar.
 
John är mycket auktoritär i sitt förhållande till sina anställda men även till sina barn.
På ålderns höst har han bestämt sig för att dela upp sina landegendomar mellan döttrarna.
Det blir inte helt lätt och döttrarnas reaktioner är väl inte vad han har förväntat sig efter att dom fått sina respektive landområden.
Lear har också en del grannar som han genom åren har haft en del otalt med. Ena grannen, Henry Westover, spelas av Roy Scheider. Han har två söner som är helt olika varandra till sitt sätt och personlighet.
 
Roy Scheider som Mr Westover.
 
John har också en mexikansk granne som han genom åren har haft en del tvister med. Alla i familjen Lear har inte släppt tanken på den marken.
Enligt mig är filmen lösryckt och inte särskilt bra sammansatt i handlingen. Den känns lite krystad. Miljöer, stil och rekvisita känns dock genomtänkt. Filmen kunde ha blivit mycket bättre om man lagt lite mer tid på handlingen. Filmen är drygt en och en halv timme lång och det är absolut ingen film jag rekommenderar, det finns så många som är bättre.
 
 
Filmer | Cattle, Texas | |
Upp