Pinedale, bergsmännens möte.

Här kommer ett tips på resmål om man har vägarna förbi. Staten Wyoming har mycket att erbjuda. Jag har själv åkt från öster till väster i denna spännande stat som andas gammal "pioneer"-känsla.
Det jag tänkte upplysa om är " GREEN RIVER RENDEZVOUS", som i år är den 81 första i ordningen.
Sådana möten/samlingar av pälsjägare, indianer och handlare hölls 16 gånger runt Klippiga Bergen mellan åren 1824 till 1840. Detta var då bäverjakten var som störst. Sex av dessa möten hölls i Green River området.
Det var vid sådana här möten som män som Jim Bridger, Kit Carson och Thomas Fitzpatrick började göra sig kända.
Pälsjägaren kom från när och fjärran för att träffas, utbyta erfarenheter, men framför allt för att skapa kontakter och sälja skinn.
 
Vid Green River har man hållit denna tradition vid liv sedan dess och i år pågår denna tillställning mellan den sjunde och tionde juli. Det är massor med reenactors som visar upp det gamla sättet att leva.
Till platsen kommer också många prärieindianer och låter publiken ta del av sin kultur och sitt sätt att leva nära naturen.
 
Det finns massor av olika aktiviteter för alla åldrar. Det finns också en stor marknad där man kan köpa olika hantverk och andra föremål som är inspirerade av historien. Precis som då kommer det nu massor olika människor för att ta del och lära sig av historien. Men framför allt kommer man för att ha roligt.
 
Var ligger då denna plats. Om man följer väg 80 mellan Salt Lake City och Cheyenne så kommer man till ett samhälle som heter Rock Springs, som är en gammal gruvstad. Har själv bott där några nätter, finns en hel del att se, bl.a samhällets gamla stadskärna och fina naturupplevelser runt omkring. T.ex kan man åka ner mot floden Green River. Mycket djurliv och platser för historiska händelser.
Fortsätter man nästan rakt norr ut från Rock Springs på väg 191 så kommer man till Pinedale där detta evenemang går av stapeln.
 
Har man tid och intresse så kan det absolut vara värt att lägga ett par dagar i detta område!
Resmål | |
Upp