Pearl Leopold

År 1884, på Alla hjärtans dag, begravdes pearl Leopold på Mount Moriah kyrkogården i Deadwood. Hon låg i en kista folierad med silver. Hon var klädd i en påkostad klänning. På den blomstersmyckade kistan fanns en silverskylt där det stod att hon fått vila. 
Fram till januari 1883 hade Pearl arbetat som glädjeflicka på Rose Barnetts bordell i Deadwood. Hon flyttade då till samhället Spearfish och började jobba på Murray House. I Spearfish var klimatet råare och bordellerna inte lika fina som i Deadwood.
 
Harrisons oljemålning av Deadwood där Pearl arbetade.
 
På något sätt hade Pearl förnärmat en man vid Fred Higgins. Den 12 februari 1884 kom Higgins tillsammans med cowboyen William Hill in på bordellen.  Higgins fick tag i Pearl och slog henne i ansiktet med sin revolver så att hennes näsa gick av. han sköt henne sedan med 6 skott och släpade in henne i ett rum. Där kontrollerade han hennes skador och förvissade sig om att hon inte skulle överleva. Higgins och Hill lämnade samhället och lät alla förstå att ingen skulle ta dom levande. Åtminstone skulle några lagmän stryka med i striden.
 
Tom Ryans målnings av en saloon/glädjehus - det kunde gå vilt till
 
Pearls kropp transporterades tillbaka till Barnetts hus i Deadwood där begravingsförättningen ägde rum. Den var mycket välbesökt.
I Spearfish kunde inte invånarna förstå hur någon kunde behandla en kvinna på det sätt som Higgins hade gjort.
Kvinnor in the old west | | Kommentera |
Upp