Festligheter i sommarvärmen

För dom som är medborgare (och det är väldigt många) är sommarmånaderna extra intensiva och det gäller att hinna så mycket som möjligt. Dagarna går fort och nu den 27 juli var det dags för årets stora sommarfest på High Chaparral. Trots intensiv värme var det många som slöt upp till festligheterna.
Kvällen inleddes, som den har gjort ett antal år nu, med en intressant föreläsning.
 
Elof höll en påläst och intressant föreläsning om det amerikanska inbördeskriget - The Civil War.
 
Efter det så började en del tävlingar på showarenan, det var quick-draw och cowboy challenge game. Även pajbakartävling var på plats. Den mest välsmakande pajen erhöll pris.
 
Fyra herrar står beredda att börja sitt heat. Först ta på sig revolverbälte, hatt och väst, därefter med lasso fånga in en väldigt snäll vildhäst, sedan springa vidare för att sätta ihop en revolver och därpå avfyra sex skott och sedan rusa över mållinjen. Inte helt lätt med pressen från ivrig publik.
 
Under tiden tändes grillar där man kunde fixa till sitt kött.
 
Grillarna var välbesökta och precis som på 2000-talet så är det flest med herrar kring dom glödande kolbitarna, även om det finns lite kvinnlig fägring på bilden ovan.
 
Maten intogs i glada vänners lag.
 
Alla är naturligtvis rätt klädda för western-tiden ifråga. Det ger så mycket mer stämning när folk lägger ner lite tid och möda för att ge sin klädsel det där lilla extra. Kul!
När timmarna hade ramlat på lite så var det dags för livemusiken att ta sin början. Det var det duktiga bandet Grasstank som spelade. 
 
Bandet var som direkt hämtat från Appalacherna i Tennessee.
Dom spelade bra bluegrassinfluerad musik. Kvällen till ära var dom förstärkta med en mycket kompetent fiolspelare som jag tror heter Peter.
 
Det hela var en kväll med god mat och dryck, trevliga människor som alltid, kul tävlingar och föreläsning och bra musik, vad mer kan man önska av en helkväll "in the old west".
 
 
High Chaparral | | Kommentera |
Upp