Deadwood, the movie - 2019.

Såg för länge sedan att dom skulle göra en uppföljning på western-serien Deadwood som gick i tre år från 2004. Den serien var utmärkt - skriver ett inlägg om den senare. Den aktuella filmen heter bara Deadwood, the movie. Jag var tvungen att införskaffa den för att se vad som har hänt efter att serien slutade att går. Nu har jag sett den.
Filmen utspelar sig 1889 och territoriet South Dakota ska bli upptaget som stat i USA. Handlingen utspelar sig där i staden Deadwood, se kommande inlägg om den staden. Flera av huvudrollsinnehavarna från serien återkommer i filmen, åldrade med ära. Nu kommer senatorn George Hearst, spelad av Gerald Mcraney, till staden för att inviga staden.
 
Senator Hearst.
 
Han har en en del affärsintressen istaden sedan tidigare och vill nu köpa upp mark för att driva stadens utveckling framåt. I spåren av detta mördas en man och detta påverkar många av stadens invånare. Marshal Seth Bullock, som ges en perfekt karraktär Timothy Olyphant, tar tag i saken.
 
Marshal Seth Bullock.
 
Till staden har också kommit en kvinna som varit där tidigare. Bullock som är gift har ett gott öga till henne och dom känner varandra sedan länge. Hon heter Alma Ellsworth och spelas av Molly Parker. Hon har med sig sin dotter och dom bosätter sig på stadens fina hotell. Mycket av handlingen utspelar sig på saloonen the Gem som fortfarande drivs av den skrupelfria  Al Swearengen som även nu gestaltas av Ian McShane på ett ypperligt sätt.
 
Alma möter Charley Utter, båda var med i serien.
 
Handlingen blandar in många karaktärer som på ett eller annat sätt har med mordet att göra. En före detta "solved dove" får barn. Hon har dock en del otalt med senatorn sedan tidigare. Calamity Jane, spelad av Robin Weigert, dyker upp för att träffa den kvinna som hon var förälskad i. Hon blir också inblandad i händelserna kring mordet. Kvinnan hon var förälskad i driver själv en saloon/bordell. Hon heter Joanie Stubbs och spelas av den fortfarande lika vackra Kim Dickens. Dom träffas och har planer på att se världen.
 
Calamity och Joanie.
 
Filmens handling är bra och rollfigurerna är dom som fanns i serien. Man kan absolut se filmen utan att ha sett serien. Det är klart att det finns en hel del som refererar tillbaka, vilket man förstår om man vet om vad som skett tidigare. Filmen är välgjord och verklighetstrogen. Den ger känslan av hur det förmodligen var i Deadwood på den tiden. Mycket realism. Den är ca 1 timme och 40 minuter lång, vilket känns precis lagom långt. Det som är kul och intressant är att många av karaktärerna fanns på riktigt.
 
 Al Swearengen, precis lika ohyfsad i sitt språk som förra gången.
 
Kläder och detaljer är mycket bra återgivna och tidstypiskt perfekt.
Det är bara att sätta sig ner och njuta i ruskvädret.
Filmer | |
#1 - - Anonym:

Nu blir man sugen på att se den filmen😃👍

Svar: Väl värd att se:)
oldwestriverstone.blogg.se

Upp