Jane got a gun.

Otaliga westernfilmer har producerats genom åren. Det är kul och intressant att se att det kommer lite nya filmer i denna kategori.
Senaste filmen jag såg heter: "Jane got a gun" och är gjord i år. Huvudkaraktären heter Jane som filmens titel antyder.
 
Jane spelas av  Natalie Portman. Hon spelar en kvinna som bor på en ranch med sitt barn och sin man.
Mannen spelas av Noah Emmerich. I filmen heter han Bill Hammond. Han är en före detta buse som har stadgat sig. Han kommer hemridandes skjuten och svårt skadad.
Hans före detta kumpaner är efter honom och Jane förstår att hon måste göra något för att skydda familjen och gården. Hon vänder sig till sin gamle pojkvän som är händig med vapen och sprängmedel.
 
Till en början är han inte beredd att blanda sig Janes problem men ändrar efter hand uppfattning. Han hjälper henne att lära sig skjuta och så vidare. Han flyttar mer eller mindre in på ranchen och det uppstår förstås lite spänning mellan honom och Janes man. Före detta pojkvännen spelas av Joel Edgerton.
Spänningen i filmen byggs upp efterhand mot vad man förstår skall komma.....
 
Ett onsdskefull banditgäng blir man inte av med hur lätt som helst. Ledaren för gänget, andra mannen från höger, spelas av Ewan McGregor.
Personligen så tycker jag att filmen har en något för tunn handling och är ganska förutsägbar. Dom bästa skådespelarinsatserna görs enligt min mening av Portman och Edgerton, som är ganska förtroendeingivande.
Det är en del westernkänsla i den, men jag skulle nog välja en annan westernfilm om jag hade fler att välja på.
Den är enkelt filmad och inga onödiga tagningar. Men visst, det är western i 1 timme och 38 minuter.
Filmer | | Kommentera |
Upp