Sonen

Nu har jag läst en mycket intressant bok som har ett väldigt djup. Handlingen sträcker sig över ca: 150 år och då förstår alla att det förstås inte bara handlar om western-tiden. Det hela börjar  på 1840-talet och slutar en bit in på 2010-talet. Man får följa tre personer samtidigt i tre tidsåldrar. Dessa tre personer är släkt och tillhör samma familj.
Boken dessa tre personer figurerar i heter:
 
Boken är skriven av Philipp Meyer, som är amerikan och är född 1974.
Boken är väldigt välskriven och skildrar detaljer, tankar, fauna och händelser på ett väldigt ingående sätt, ibland kanske lite väl tydligt.
Handlingen utspelar sig mestadels i Texas där denna familjedynasti växer fram. Historien tar sin början på en liten gård, där en ung pojke bor med sin familj. Han blir under grymma omständigheter bortrövad av comancher.
Han heter Eli McCullough och han har en stark vilja att överleva. Man får följa hans liv hos indianerna.
Samtidigt får man följa Elis son som föds 1870. Hans namn är Peter och man får följa honom från ca: 1915. Mycket spännande att ta del av Texas historia.
Simultant med dessa två familjegrenar berättar Meyer om Jeannie McCoullough som är född 1926. Man får ta del av hennes liv och hennes tankar och allt vävs samman med dom tidigare familjemedlemmarna på ett mycket bra sätt. Efter hand faller fler och fler pusselbitar på plats i bilden som tecknar familjens utveckling.
Hela berättelsen är oerhört välskriven.
Anledningen till att denna bok hamnar på denna blogg är att stora delar av den behandlar den amerikanska nybyggartiden.
Enligt mig är denna bok värd att läsa och vad jag tror så planeras det att göra film av detta välskrivna epos.
Böcker | | Kommentera |
Upp