Boone May

Western epoken är full av spännande personer och deras olika öden. Jag tänker belysa många av dessa - en del mycket kända och andra inte fullt så kända.
Den första personen jag kommer att presentera är Boone May. Han föddes 1852 i Missouri. May kom till Deadwood och Black Hills på 1870-talet efter att ha vuxit upp på en gård i Kansas tillsammans med sina bröder.
1877 började dom jobba för Cheyenne and Black Hills Stage Company.
När Boone May lämnade företaget år 1880 var han ansvarig för fyra döda dilligensrånare bl.a William "Curly"Grimes. Han hade även varit med och arresterat 6 personer.
May följde med dilligenserna som skytt. Han blev också utnämd till vice US Marshal 1878.
Han jobbade även som skytt på Black Hills Placer Mining Companys transporter under sommaren år 1880.
När han var med och transporterade en last på 30000 dollar blev transporten utsatt för ett rån.
Ena rånaren skrek: "Upp med händerna", då han knappt hade avslutat meningen hade May rullat bakåt på sittbänken greppat sitt hagelgevär och tryckt in det i bröstet på rånaren. Företaget fick behålla sina pengar tack vare May.
May blev efter att han hade dödat rånaren "Curly" Grimes anklagad för mord på den samme. Detta resulterade i åtal, men May blev frikänd. 
Han lämnade Black Hills och flyttade till Chile där han år 1891 dödade en officer som hade varit kär i samma kvinna som May. May flydde till guldfälten i Brasilien, där han dog - inte av skottskador utan av sjukdom. Detta skedde några år in på 1900-talet.
Det var inte bara Mays handlingsförmåga som folk kom ihåg, hans ögon var också färgade i gult, grönt och grått.
Någon skrev om May:" He was a man I would instictiveley fear without knowing who he was"
Boone May - en man som hade ett omväxlande och spännande, om än något osäkert liv.
Intressanta personer | Boone May | | Kommentera |
Upp