Rancho River

Införskaffade en gammal klassisk westernfilm från 1966. I orginaltiteln hette den Rare Breed men här hade den namnet Rancho River. I huvudrollerna återfinns Maureen o`Hara, James Stewart och Juliet Mills. Maureen spelar fru Price som har förlorat sin man. Hennes man ville införa en ny ras av kor i Amerika och vid detta tar fru Price vid. Hon och hennes dotter Hilary kommer till western och med sig har dom tjuren Vindicator som är en hereford.
 
Maureen tillsammans med Juliet Mills som spelar Hilary.
 
Alla ser ner på den nya typen av ras på boskapsmarknaden som dom kommer till. Dom får i alla fall tjuren såld och den ska fraktas till en boskapsuppföddare i Texas. Denne har bara Texas longhorns boskap och fru Price och dotter hoppas att den ska korsa sig med dessa så att man får fram en ny sorts boskap som ger mer kött. Vägen till dom nya betesmarkerna är fylld av faror och till sin hjälp har dom cowboyen Burnett spelad av James Stewart.
 
Burnett.
 
Bosakapsuppfödaren är en skotte med gammalt synsätt och är inte särskilt intresserad av förändringar. Han börjar dock ganska snabbt fatta tycke för fru Price. Hon har i sin tur ett gott öga till Burnett. Hur ska det då sluta med boskap och kärlek?
 
Den nya tjuren tillsammans med Burnett, fru Price och hennes dotter.
 
Filmen återger filmidealet från tiden och kan inte jämföras med moderna och nu inspelade westernfilmer. Man är inte så noga med att kläder och rekvesita blir rätt i förhållande till 1880-talet då handlingen äger rum. Vidare blir kanske inte karaktärerna helt perfekta heller och filmen blir lite enkel och inte så verklighetstrogen. Man har dock en bra historia i grunden och filmen är sevärd om man inte är för noga med handling och realism.
 
Det är dock två mycket kända skådespelare som gör huvudrollerna och om inte annat så kan det vara värt att se filmen för deras skull.........
Filmer | |
Upp