Gun Fury

Passade på att se en av några nyinköpta westernfilmer. Denna gång blev det Gun Fury från 1953. Detta är en klassisk westernfilm. I början får man ta del av ett sällskap som rullar fram i en diligens. Där finns bland andra Jennifer Ballard som spelas av Donna Reed. med på diligensen finns också Frank Slayton och Jeff Burgess, gestaltade av Philip Carey och Leo Gordon. Dessa två tillhör ett rånargäng ledda av Slayton.
 
Slayton till vänster och Burgess till höger. Filmen är i färg - trots att denna bild är i svartvitt.
 
På nästa diligensstation träffar Jennifer sin blivande man, Ben Warren, spelad av Rock Hudson.
Warren är trött på våld och dödande sedan inbördeskriget. Slayton stred för sydstatssidan och tycker inte alls att kriget är slut och framför allt tycker han att fel sida vann.
Hans gäng rånar diligensen när den har rullat vidare mot sitt mål i Kalifornien. Warren blir skjuten och lämnas att förmodad död på platsen. Slayton och hans gäng tar med sig Jennifer.
 
Jennifer och Warren.
 
Warren överlever och han tar upp jakten på rånargänget och framför allt så vill han ha tillbaka sin fästmö; Jennifer. Warren söker folk som vill delta i hans jakt. Men få vill jaga den ökände Slayton.
Warren får hjälp från ett oväntat håll.
 
jennifer i klorna på busarna.......hur ska det gå.
 
Historen som sådan är riktigt bra. Sedan är det förstås en hollywood produktion av sin tid. Blir kanske inte helt realistiskt hela tiden och ljud och bildeffekter kan inte mäta sig med dagens teknik.
Då var det viktigast att det såg bra ut och inte att det var tidstypiskt helt korrekt. Sådant kan man förstås reta sig på om man är insatt i hur det var på slutet av 1860-talet.
Jag tycker ändå att man kan kosta på sig att se denna westernfilm, det är en bra handling och bra skådespelare. Sedan bjuds det på storlagen natur och trots allt en hel del westernkänsla.
 
Warren och Jennifer på diligensstationen - lyckliga med planer för framtiden - men kommer dom att få någon framtid ihop?
 
Se filmen och se hur det går!
 
Filmer | |
Upp