The Monitor, del 2.

Nu kommer fortsättningen på problemet med rånen av diligenser.
 
Efter ett antal utdragna rån  år 1877 beställdes en förstärkt vagn för 31000 dollar av A.D Butler of Cheyenne. Vagnen var specialbyggd. Vagnen togs i bruk i maj 1878 och fick snart öknamnet "old Ironside". Väggarna var förstärkta med 7 mm tjockt järn som kunde motstå gevärseld. I september 1878 togs ytterliggare en vagn i bruk med namnet Johnny Slaughter. Detta efter en död kusk.
Båda vagnarna kallades av folk för skattvagnar. Det korrekta namnet var Monitor-vagn.
 
Man gjorde så mycket man kunde för att man skulle slippa dessa rån av diligenser. Lägg märke till den förstärkta lådan framför vänster framhjul.
 
Vagnarna följdes av vakter inne i vagnarna, till häst utanför och på kuskbocken. Oturligt nog för transportföretagen så tävlade tidningarna i Deadwood, Black Hills Pioneer och Black Hills Times om att veta och basunera ut när guldtransporterna gick. Mycket behändig information för banditerna. 
1879 började Cheyenne och Black Hills Stage company  skicka sina Monitor-vagnar med tåg till Sidney i Nebraska. Allt för att göra transporterna så säkra som möjligt.
Detta hindrade dock inte en del skurkar att följa efter sitt byte söder ut.
 
Redan på den tiden gjorde man vad man kunde för att få behålla sina pengar och sitt guld. Den självutlösande färgampullen var ju inte uppfunnen riktigt ännu.
 
 
 
 
 
Allmänt | |
Upp