Hostiles

Nu har jag sett en film som jag har sett fram emot att se. Det är filmen Hostiles med Christian Bale, Rosamund Pike och Wes Studi i huvudrollerna. Det är en bra trio och dom gör filmen verkligen sevärd. Filmen är mer än 2 timmar lång, men det är en tid som går fort då man hela tiden vill se vad som kommer att hända härnäst.
Filmen utspelar sig år 1892. Bale spelar en kapten Blocker i amerikanska armén. Han har varit med om alldeles för mycket och det har satt sina spår i hans person. Han får i uppdrag att eskortera cheyenne hövdingen Yellow Hawk och hans familj från Arizonaområdet upp till Montana, till Valley of the bears, där Yellow hawk en gång föddes.
 
Wes Studi som hövdingen Yellow Hawk.
 
Han har suttit fängslad i 7 år och är nu sjuk. Den amerikanska regeringen ser det som god PR att låta hövdingen få komma tillbaka till sina hemmatrakter för att kunna dö i ro.
Blocker har inget till övers för indianer men han kanske behöver hjälp av sitt följe och av hövdingen.
Han har med sig ett antal handplockade soldater, några har han känt väldigt länge.
 
 kapten Blocker framför några av sina män, som ger sig ut på den långa resan.
 
Deras färd hinner inte långt förän dom träffar på Rosalee Quaid, en kvinna som behöver en hel del stöd. Hon spelas av Rosamund Pike. Hon, precis som Bale, Studi och dom andra skådespelarna gör sina roller mycket bra. Färden som följer kantas av en hel del motgångar och strapatser och konflikter mellan dom olika individerna i sällskapet. Det är inte riskfritt att färdas i ödemarken.
 
Rosalee spelad av Pike.
 
Hela filmen kantas av snygga filmvinklar, en genomtänkt dialog, detaljrikedom och ett proffsigt skådespeleri. Man har ansträngt sig för att saker och ting bra. Berättelsen är också väldigt bra. Den innehåller allt man vill ha med i en bra westernfilm - se den.
 
På väg genom vidsträckta landskap.........vad skulle kunna hända?
 
 
Filmer | |
Upp