Wyatt Earp, tredje delen.

Trots att Wyatt trivdes att arbeta som lagman så hade aldrig äventyrslusten försvunnit. Precis som sin far var även han en spelare och risktagare. Så därför lämnade han Dodge City och begav sig iväg till Arizona.
Där fanns hans bröder Morgan och Virgil i en nybyggarstad som hade fått namnet Tombstone. (Se tidigare reseinlägg om Tombstone) I området där hade man hittat stora fyndigheter med silver och staden växte och var på stark uppgång. I december 1879 förenade han sig med sina bröder. Även en gammal kompis vid namn Doc Holliday gjorde dom sällskap under den varma Arizonasolen.
 
Eget fotografi från en del av huvudgatan i Tombstone idag.
 
Bröderna gjorde dock inga stora silverfyndigheter och Wyatt fick snart börja arbeta som lagman igen. Detta på ett ställe där laglösheten nästan var total. I mars 1881 var Wyatt i begrepp att gripa ett gäng cowboys som hade rånat en diligens. Han slöt ett avtal med Ike Clanton. Detta avtal bröts snabbt av Clanton och det var upptakten till den berömda duellen vid OK Corral. Clanton hade också skrutet med att han skulle döda en av Earp bröderna.
 
Målning av händelsen vid O.K Corral
 
Den 26 oktober 1881 ställde sig allt på sin spets. Bröderna Earp tillsammans med Doc Holliday mötte Clantonbröderna Ike och Billy och McLaurybröderna Frank och Tom. Mötet ägde rum på en ödetomt i närheten av en inhägnad som kallades O.K Corral. Världens mest berömda shootout i vilda western var på gång att ta sin början.
 
Hur kommer det att gå......? Läs om detta och mer i sista delen om legenden Wyatt Earp, kommer snart!
 
Intressanta personer | |
Upp