Jeremiah Johnson - indiandödaren

Knäppte härom kvällen igång en film som jag från början var lite tveksam till. Först tänkte jag att hur bra kan den vara när den är inspelad 1972 och hur spännande kan det bli med den upplagda handlingen?
Handlingen utspelar sig på 1800-talets första hälft. En man, som på ett mycket övertygande sätt gestaltas av Robert Redford, har bestämt sig för att lämna civilisationen bakom sig och bli pälsjägare i Klippiga Bergen.
 
Robert Redford som Jeremiah Johnson.
 
Hela historien utspelar sig i en fantastisk natur. Jeremiah träffar på många färgstarka individer såsom indianer, pälsjägare, nybyggare med flera. En björnjägare lär ut massa knep för hur man överlever i vildmarken.
 
Mannen till höger är  Will Geer som "Bear Claw". Så himla trovärdig som björnjagande bergsman.
 
Jeremiah är av övertygelsen att man inte dödar om det inte behövs. Han skapar vänskapliga relationer
med dom han träffar och får ett gott rykte. Efterhand tar allt oväntade vändningar och han får ett helt annat rykte. Filmen är mycket välspelad och välregiserad. Den innehåller allt från fina vyer, spännande sekvenser och fina relationer mellan olika karaktärer. 
 
 Jeremiah träffar kvinnan Swan som han efterhand fattar tycke för. Hon spelas av  Delle Bolton.
 
Filmen är 1 timme och 56 minuter lång. Jag kände inte en enda gång att det var för långt. Det blir aldrig långtråkigt utan handlingen är hela tiden spännande och man vill veta vad som ska hända härnäst.
En riktigt bra film som man absolut ska se tycker jag.
 
Jeremiah träffar på flera olika indianstammar - här är det ett möte med Kråk-indianer.
 
 
Filmer | |
#1 - - Anonym:

Har set den också😃och håller med dig👍 Värd att se!!

Svar: Absolut!/L
oldwestriverstone.blogg.se

Upp