High Chaparral Civil War 2019

I helgen som gick var det dags för civil war weekend. Det är alltid kul och spännande att vara där. Denna gång kom det fler deltagare än tidigare år. I nord och syd lägret var det ca 125 deltagare. Soldater, kvinnor och barn. Lägret var uppbyggt på det "nya" fältet när man passerar stage coach stationen och fortsätter till vänster över en bro. Det var mycket fint uppbyggt.
 
Ingången till nord-syd lägret, med en skadeplats på höger sida.
 
På vägen ut till lägret fanns det en del andra tält. Bl.a fanns det ett ställe där du kunde köpa en del kläder samt beställa måttsydda tidstypiska kläder. Inlägg kommer om denna affär. 
På dagen var det 2 stycken slag mellan nordstatsarmén och sydstatsarmén. Väldigt bra iscensatt med artelleri, hästar och fotfolk. Perfekt klädsel och utförande.
 
Ett förband med sydstatssoldater på väg ut på slagfältet.
 
Det fanns väldigt många reenactors i parken under denna helg, vilket är himla kul och ger en mycket större upplevelse för andra besökare i parken. Kommer att skriva ett inlägg om de föreningar man kan vara med i om man är intresserad av denna period i historien. Dom är öppna för hela familjer.
 
Kvinnorna var tidstypiskt klädda i vackra och färgglada klänningar. Alla sådana detaljer höjer upplevelsen så mycket mer!
 
En stor eloge till alla deltagare som ger liv åt historien på ett enastående sätt.
 
Ser redan fram mot nästa års civil war weekend i westernstaden High Chaparral.
High Chaparral | |
Upp