Godless

Jag har tidigare skrivet om en serie som jag tycker är helt perfekt, nämligen "Hell on Wheels". Ska snart se femte och sista säsongen på den och kommer då göra ett inlägg om det. Men nu gäller det en helt annan serie som jag har sett första episoden på; An Incident at Creede. Serien heter Godless och finns på Netflix. Det är 7 avsnitt och dom är ca: 1 timme och 10 minuter långa.
 
 Frank Griffin - outlaw boss.
 
Det hela utspelar sig i Colorado och områdena runt i kring år 1884. Ett stort banditgäng under ledning av Frank Griffin, spelad av Jeff Daniels, härjar i området. Dom specialiserar sig på att råna gruvbolag. Vid ett rån i staden Creed tar en tidigare gängmedlem, Roy Goode, bytet och sticker. Detta får ödesdigra konsekvenser för staden. I sin flykt undan Griffin och hans gäng hamnar Goode på en ranch som ägs av Alice Fletcher gestaltad av den inte helt okända Michelle Dockery.
 
 Fletcher och Goode på Fletchers ranch i norra New Mexico.
 
Fletcher har sitt ställe utanför ett samhälle som heter La Belle. Detta är ett gruvsamhälle som har drabbats av en gruvolycka där många av stadens män omkom. I staden finns en sheriff; Bill McNue, som har en del personliga problem. Griffin och hans kumpaner jagas av en mashal, John Cook, som tar kontakt med McNue och informerar honom om vad som pågår.
 
Sheriff Bill McNue.
 
Efter att ha sett första avsnittet så tycker jag att serien känns mycket lovande. Det är upplagt för bra intriger och karaktärerna är bra och välspelade. Miljöer och utrustning känns mycket genomtänkta och det ger bra inlevelse. Ska bli mycket spännande och intressant att följa fortsättningen......
 
(Gillar ni dom inlägg jag skriver så får ni gärna trycka på "gilla-knappen")
Filmer | |
Upp