Annie Oakley, del 1

Att vara kvinna och dessutom skapa sig ett rykte och ett namn i "the old west" var inte lätt. Men en som lyckades bra var Phoebe Ann Moses. Hon föddes 13 augusti 1860 i Darke County i Ohio, dit familjen hade kommit från Pennsylvania. Hennes föräldrar som hette Jacob och Susan var kväkare och hyrde en gård i Ohio.
Ann var ett av sju barn. Hennes systrar kallade henne för Annie. Redan tidigt blev livet hårt för Annie. 1866 dog hennes pappa i lunginflammation. Mamma Susan hade ingen möjlighet att själv försörja alla barnen. Så Annie lämnades 9 år gammal till fattighuset i området. När hon var 10 år blev hon tjänarinna hos en lokal jordbruksfamilj. Hon skulle passa småbarn och ta hand om kökstjänster. Familjen var hård emot henne och hon kallade refererade senare i livet till dom som vargar. Efter ca: 2 år i familjen rymde hon tillbaka till fattighuset och sedan tillbaka till sin mamma, som nu hade fått ytterliggare ett barn med en ny äkta make. Han hade dock redan dött när Annie kom tillbaka.
 
 Annie med ett av sina gevär.
 
Annie hade redan innan blev bortlämnad lärt sig att avfyra ett gevär. När hon kom tillbaka till familjen började hon jaga för att alla skulle kunna få mat. Hon blev så duktig att hon sköt fasaner och rapphöns i huvudet för att köttet inte skulle bli förstört. Hon sålde också kött till restauranger och hotell. Med dom nya inkomsterna kunde familjen börja betala av lånen på gården.
I tidiga år mötte hon Francis "Frank" Butler när han uppträdde med sin skytteshow i Cincinatti i Ohio. Han antog utmaningar från lokala skyttar och man fick sedan slå vad om utkomsten i tävlingen.
 
 Francis "Frank" Butler som var en duktig skytt mötte dock sin "överkvinna" i 15 åriga Annie.
 
Fortsättningen på Annies spännande levnadsöde kommer snart...........
 
 
 
 
 
Kvinnor in the old west | |
#1 - - Anonym:

Spännande att få följa denna otroliga kvinna 👍 🌟

Svar: Kul att du tycker det. /Lars
oldwestriverstone.blogg.se

Upp