The Ballad of Lefty Brown

Här om kvällen, då regnet öste ner, var det perfekt att titta på en ny westernfilm som kom förra året. Den heter The Ballad of Lefty Brown.
Handlingen äger rum år 1889 i staten Montana. En ny viktig befattning ska utses. Det är delade meningar om vem som som ska utses. Senatorn Edward Johnson, porträtterad av Peter Fonda, har en stor ranch och har sin syn på saken. På ranchen som han driver tillsammans med sin fru Laura, spelad av Kathy Baker, arbetar även hans vän sedan väldigt många år Lefty Brown gestaltad av Bill Pullman.
 
Laura på ranchen i Montana.
 
När Lefty och Edward följer efter några hästtjuvar så skjuts Edward ihjäl och Lefty klarar sig.
Detta är upptakten till att Lefty lovar Kathy att få tag på mördaren. Han får efterhand hjälp av en ung grabb som drömmer om att vara som westerns stora hjältar. Även en marshal som han känner sedan tidigare kommer till hans hjälp. Denna marshal spelas av Tommy Flanagan.
 
Tommy Flanagan som marshal Tom Harrah.
 
Denna jakt på banditgänget och mördaren får oanade konsekvenser som har kopplingar till montanas guvernör. 
Filmen är underhållande och det är bra och trovärdiga karraktärer. Den är filmad på montanas otroligt vackra vidder och man får en genuin westernkänsla både där och på rachen och i samhället. Pullman som gestaltar Lefty gör detta på ett lysande sätt, Lefty är kanske inte den smartaste killen i Montana, men han vet att ta hand om sina vänner och att vara lojal även om det innebär att hans liv kan få ett snabbare slut en nödvändigt.
 
Lefty Brown i en vacker natur.
 
Filmen är ca: 1 timme och 50 minuter. Det är väl investerad tid tycker jag. Filmen har bra handling, är snyggt gjord med bra skådespelare och återger slutet på westernperioden på ett bra sätt. Den är väl värd att se.
 
Ett exempel på hur man kan filma och ge snygga infallsvinklar..........
 
 
Filmer | |
Upp