Rendez-vous på Joce City

Det är alltid kul att åka iväg och titta på och uppleva nya saker och företeelser. Föregående helg var det höst rendez-vous vid Björkvik i Södermanland. På lördagen den 9 september begav jag mig dit tillsammans med frun och ett annat par. Hade hört en del om tillställningen innan och undrade om det skulle leva upp till förväntningarna.
Till detta evenemang kommer folk från olika landsändar. Det är allt från trappers, cowboys, indianer, statsfolk mfl som vill gestalta olika individer från old-west perioden. Många är helt autentiskt klädda, det kan tex var förutnämnda kategorier eller en officer från det amerikanska inbördeskriget. Några kommer också modernt westernklädda. Men gemensamt är att man vill umgås med trevliga människor och tex lyssna på bra musik som spelas på olika ställen i den mycket trevliga westernstaden (se tidigare inlägg om den).
 
Ett hörn på den trevliga saloonen i Joce City.
 
Vi kom dit på den sena eftermiddagen i strilande regn. Vi begav oss till saloonen och fick ett perfekt bord precis vid baren. I rummet bredvid spelade ett bluegrass band. Dom spelade otroligt bra avslappnad countrymusik med bluegrass touch. Fick reda på att dom var svenska mästare i musikgenren. Regnet gjorde nästan att det var mysigare att sitta i skenet av ljus och lyssna på denna finstämda aukustiska musik.
God mat beställde vi från köket vid serveringen mitt i stadens centrum. Under dagen hade det anordnats olika tävlingar i olika westernrelaterade grenar. Lotterier med spännande vinster fanns också att delta i.
 
Vy mot serveringen från boardwalken utanför saloonen
 
Bra iordningställda platser fanns för att ställa husvagnar, husbilar och tält. På kvällen uppträdde countrybandet Lucky Luke på den diskret inbyggda scenen i westernstaden. Trots ett ganska ihållande regn så verkade det som att alla besökare stortrivdes. Flera hundra människor trotsade vädret för att uppleva genuin westernkänsla.
En helt perfekt ordnad tillställning av Jörgen och Cecilia - all heder åt dom. Utan dessa eldsjälar skulle det aldrig finnas några sådana här platser att besöka. Kan verkligen rekommendera denna stad och dess olika tillställningar.
Allmänt | |
Upp