Inez Sexton

I slutet av december 1879 anlände sångerskan Inez Sexton till Deadwood i Black Hills. Hon kom tillsammans med en teatergrupp som skulle uppträda på det kända stället Gem Theater. Ägare till stället var Al Swearingen.
En av områdets tidningar skrev efterhand att ingen kunde ta högre, lägre eller finare stämmor än Inez. Hon beskrevs också som drottningen av opera och baladsånger.
När Swearingen informerade Inez att han förväntade sig att hon förutom uppträdandena också skulle umgås med gästerna på ett annat plan fick han ett resolut svar: "Även om min röst är till salu så är inget annat det".
 
Al Swearingen såsom han gestaltas i TV serien Deadwood.
 
Hennes starka ställningstagande gjorde att hon blev ansedd att tillhöra stadens finare kvinnor. 
Inez blev dock sjuk och i staden höll man välgörenhetsuppträdanden för henne. Till och med Swearingen var uppsatt som en av dom som skulle uppträda. En fru Burnham i det närbelägna Elisabethtown öppnade sitt hem för den sjuka sångerskan.
Inez uppträdde ytterliggare några gånger i Deadwood innan hon var tillräckligt frisk för att resa därifrån.
Både John Mellor, den skalliga bergspoeten och siouxkrigaren Womans Dress friade till Inez. Indianen erbjöd sex stycken ponnis i bröllopsgåva. Inez lämnade Deadwood ändå.
 
The Gem Saloon som det kanske kunde ha sett ut när Inez Sexton anlände till Deadwood 1879.
Kvinnor in the old west | Deadwood | |
Upp