The missing

Tänkte att jag skickar in ytterliggare en film. Denna gång har jag sett filmen The Missing från 2003. Den är ca: 2 timmar och 10 minuter lång. I rollistan finns en del kända skådespelare; Tommy Lee Jones spelar Samuel Jones och Cate Blanchett gestaltar Magdalena Gilkeson. Filmen bygger på Thomas Edisons novell "The last ride" från 1996.
Handlingen utspelar sig i New Mexico 1885. Där bor Magdalena på en gård tillsammans med sina två döttrar och en man och en anställd. Magdalena har vissa kunskaper i medicin som hon får nytta av då och då.
 
Cate Blanchett som Magdalena.
 
Till gården kommer en vit man som har levt med apacherna väldigt länge och har på så sätt lärt sig en massa bra vildmarkskunskaper. Han ser ut som en indian och det visar sig att han är Magdalenas far. Hon vill dock inte ha med honom att göra. Hans namn är Samuel. När Magdalenas döttrar tillsammans med hennes man ska ta hand om boskap försvinner den äldsta dottern.
 
Samuel spelad av Tommy Lee Jones.
 
Magdalena får på nytt kontakt med sin far och tillsammans ger dom sig av för att finna dottern. Med sig på jakten har dom lillasyrran. Det hela visar sig vara mycket värre och svårare än dom kunde ha föreställt sig.
Dom ställs mot ett hänsynslöst gäng som leds av en medicinman, El Brujo, från en apachestam. Deras avsikter är allt annat än goda och ett människoliv är inte värt mer än dom värdesaker som finns i fickorna. 
 
Medicinmannen, El Brujo, spelas av Eric Schweig.
 
El Brujo är riktigt bra spelad och han är riktigt otäck. Filmen utspelar sig i det röd karga landskapet som breder ut sig i New Mexico och Arizona. Filmen har en bra westernkänsla men kanske kunde den ha varit lite kortare. Den blir dock aldrig tråkig. Det finns också en djupare mening i filmen som är värd att tänka efter lite på.
Efterföljandet blir spännande och det tar lite oväntade vändningar ibland.......väl värd att se.
Filmer | |
Upp