Old west fest!

Att träffa andra människor som delar intresset för "the old west" är kul och berikande. Att sedan få göra det under lättsamma och festliga former är förstås ännu bättre. Den 22 juli var det dags för den årliga sommarfesten för dom som är medborgare i High Chaparral.
Denna gång hölls festen vid First River/Hudson Bay, vilket enligt mitt tycke är absolut det bästa stället för denna tillställning. Gemytligt, praktiskt och med stor westernkänsla. Det hela började med en mycket intressant föreläsning om vapnet Colt och dess historia.
 
Ursäkta den otydliga bilden. Jan Lindqvist berättade med stor inlevelse.
 
Föredraget hölls av den mycket kunnige Jan Lindqvist som med stort engagemang berättade om detta förträffliga vapen. Tyvärr var ljudet lite svagt för dom som satt lite längre ifrån.
Sedan blev det olika tävlingar såsom duellskytte, Annie Oakley-skytte, där gällde det att skjuta med hjälp av en spegel - inte helt enkelt visade det sig. Lassokastning, yxkastning, pajbakartävling och tipspromenad med olika kluriga westernfrågor.
För mycket bra musik stod en bluegrass-trio som spelade under uppstarten av festen. Mycket bra sång och musik som var en riktig stämningshöjare.
 
En musikalisk trio med mycket bra sång.
 
Sedan startades grillarna upp. Perfekt grillglöd efter en stund. Folk samlades för att grilla sina olika medhavda mestadels kötträtter. Perfekt tillfälle att knyta lite nya kontakter när man står i grilloset och kikar på när maten blir klar. En del tips får man också.
Då maten intogs spelades det lite annan musik från den uppbyggda scenen framför banken. Lite då och då kom det trevliga grabbar och sålde lotter med olika vinster som drogs senare under kvällen.
 
 
 
Priser för bästa klädsel delades också ut till man, kvinna och barn. Detta genom den förträffliga butiken Vapen och Läder vid parkens Entré. Om jag inte missminner mig så var det den fiolspelande herren på bilden ovan som både vann duellskyttet och ena klädpriset. Han hade troligen också vunnit priset som bästa fiolspelare om det hade funnits :).
 
En liten överblick av festplatsen
 
Efter god mat och dryck så klev kvällens sista artist upp på scenen. En riktigt bra Elvis imitatör som sjöng många olika låtar från Kungens reportoar. Den som kan hans namn får gärna lägga in det i en kommentar - för det sannerligen värt att nämnas tycker jag.
Sammanfattningsvis kan man väl säga att det var en perfekt western-fest-kväll med trevliga människor, bra musik, tävlingar av olika slag, föreläsning, dans, god mat och dryck och ett alldeles utmärkt väder.
En stor eloge och tack till dom som har arrangerat detta - suveränt! Ser redan fram mot nästa tillställning.
(Är det någon som inte vill vara med på bild så är det bara att höra av sig så tar jag bort bilden).
 
 
Allmänt, High Chaparral | |
#1 - - Anonym:

Skulle gissa på att det var Kjell Fogestedt aka Foggy som var Elvis imitatören.. :)

Svar: Tack, då ska jag skriva till detta. /Lars
oldwestriverstone.blogg.se

#2 - - Sofie:

Roligt att läsa! Ser roligt ut.

Svar: Kul att du tycker det. Ja det är väldigt roligt att fara iväg till en annan era./Lars
oldwestriverstone.blogg.se

#3 - - Jonny:

👍🏻

Svar: Tack / Lars
oldwestriverstone.blogg.se

Upp