Joce City

För några år sedan fick jag höra om ett ställe uppe i Södermanland som heter Joce City. För några veckor sedan bestämde jag och frun oss för att besöka stället ifråga. Vi åkte ut i den natursköna miljön mellan Glindran och Björkvik. Där fann vi en uppbyggd westernstad med namnet Joce City. Vi åkte dit på vinst och förlust. När vi hade kommit in vid ingången möttes vi av en mycket trevlig herre i old west style. Dit visade sig vara en av ägarna, Jörgen. Vi förklarade hur vi hade hamnat där och snart befann vi oss på en fantastisk rundvandring med tillhörande berättelser om tillkomst och utforming med mera.
Stället har allt från salooner, matställe, café, mercentile, sheriffkontor, hotell, prärieglänta med tipis och trapperhus mm, alltså allt som ska finnas i en nybyggarstad.
 
Ett hörn av den fantastiska westernstaden Joce City.
 
Jörgen förklarade att anläggningen inte är öppen för allmänheten. Man måste vara medlem i föreningen.
Vi åkte hem med huvudena fulla av intryck. Efter några dagar ansökte vi om medlemsskap och fick det.
I helgen besökte vi åter Joce City, nu som medlemmar. Vi träffade Jörgen och hans fru Cecilia och många andra mycket trevliga människor. Föreningen har som motto att alla ska tas omhand och känna sig delaktiga i miljön och det social umgänget. Detta kan jag skriva under på att det gjorde man från första stund.
 
En stunds avkoppling i en del av den mycket mysiga saloonen. Spontan musik och sång för kvällen förhöjde stämningen.
 
Joce City har många arrangemang för sina medlemmar som t.ex countrykvällar med bra liveband och artister.
Även trappers Rendez Vous - helger som är mycket välbesökta och uppskattade. Man kan ju också bara umgås vanliga dagar med andra medlemmar - många är autenstiskt klädda från perioden ifråga - det förhöjer förstås känslan av att flyttas tillbaka i tiden. För mig känns det som en ganska viktig del.  Väldigt häftigt!
 
Vy från ena saloon-dörren ut mot en av matställena och den öppna mitt-platsen.
 
Föreningen drivs av Jörgen och Cecilia som har skapat en alldeles perfekt western-miljö. Dom lägger ner massor av tid för att föreningens medlemmar ska få en extraorinär upplevelse. En stor eloge till dom båda som är supertrevliga och engagerade människor.
Viktigt att komma ihåg är att Joce City INTE är öppet för allmänheten utan att det är en förening där medlemskap krävs. Föreningen finns på nätet där man kan läsa mer. För min del kan jag bara säga den får toppbetyg,speciellt om man är intresserad av western!
 
 
Allmänt | |
#1 - - Anonym:

Det där låter ju intressant👍🤠 Ska läsa mer om detta. Tack!!

Svar: Finns på nätet...../Lars
oldwestriverstone.blogg.se

#2 - - Anonym:

Detta skall besökas!!

Svar: Väl värt ett besök, men tänk på att det är en förening och öppet efter olika förutsättningar/ Lars
oldwestriverstone.blogg.se

#3 - - Anonym:

Instämmer helt!!

/Michel Johnny Rebell Westerberg

Svar: Tack för responsen, alltid kul/ Lars
oldwestriverstone.blogg.se

Upp