The last Confederate

Tyvärr varit lite vinteruppehåll i skrivandet men nu blir det ändring på det. Börjar med en film som jag under en tid gått och funderat på att se - och nu blev det äntligen av. Filmen heter The last Confederate och bygger på en sann historia. Julian Adams har skrivet ner berättelsen och spelar också ena huvudrollen som sin farfars farfars far; Robert Adams.
 
 
Robert bor i South Carolina och han blir förälskad i Eveline McCord som kommer från Nordstaterna.
Filmen skildrar sedan Roberts kärlek till Eveline och hans pliktkänsla gentemot Södern. Hur hans känslor slits mellan dessa två parter.
 
Eveline gestaltas av Gwendolyn Edwards.
 
Robert går med i kriget där han är kapten och kämpar för Söderns sak trots att Eveline vill att han ska stanna hemma. Filmen utspelar sig mestadels runt 1864, alltså i slutet av det amerikanska inbördeskriget, men även lite innan och lite under 1892.
Det är inte lika mycket skildringar av slag som det brukar vara i filmer som skildrar denna tidsepok i USA. Filmen bygger mer på känslor och förmågan att hantera dessa och göra svåra val.
 
Julian Davies som Robert Davies.
 
Filmen är ca: en och enhalv timme lång och jag tycker att den absolut är sevärd. Det är också intressant att den bygger på en sann historia och att den skildrar en spännande och uppslitande tid i amerikas historia.
Filmer | |
Upp