Jakten, del 1.

Har skapat ytterliggare en kategori - "Berättelse" - här tänker jag skriva min egen lilla roman som handlar om karaktären Nick Lason och hans upplevelser och äventyr "In the Old West". Hoppas ni kommer att tycka den är underhållande. Skriv gärna feedback och tryck gärna på "gilla" om ni tycker det är bra.
 
Sommarhettan var tryckande och den varma prärievinden blåste den ensamme ryttaren  rakt i det väderbitna ansiktet. Han hade ridit många dagar för att komma till staden som han såg framför sig. Laramie som den hette låg där utslängd i det öppna landskapet med bergkammar i fjärran. Solen sänkte sig sakta och Nick såg fram emot att sträcka ut sin trötta kropp i en riktig säng den kommande natten. Än var det dock någon timme kvar innan han skulle nå fram till stadens gator. Solen började att bli bländande så Nick drog ner brättet på hatten något för att få lite skugga över ögonen. Hans bruna och vita häst gick lugnt och sakta framåt med en till synes outtröttlig vilja. Dom hade varit följeslagare i nästan fem år och hade upplevt mycket ihop under den tiden. Nick hade döpt sin kompis till Viking för att knyta an till sin svenska hembyggd som han hade lämnat bakom sig för 20 år sedan. Han saknade att kunna prata sitt modersmål i olika konversationer och han hade anpassat sitt namn efter engelskan som han nu hade blivit riktigt duktig på. Hans riktiga namn var Niklas Larsson men han hade förkortat det till Nick Lason. Det var så mycket enklare för amerikanerna både att säga och skriva.
Nu började stadens ljud att nå fram till Nick. Musik strömmade ut från en saloon och han tänkte att det skulle bli första stoppet innan han sökte upp ett hotell. Ett glas whisky för att skölja ner dammet kunde inte skade tänkte han. Han hoppades också innerligt att den person som han sökte fanns i staden. Alla uppgifter han erhållit tidigare tydde på det. Även kusken på diligensen som han hade mött två dagar tidigare hade bekräftat det. Nick styrde in sin häst mot en saloon som låg på huvudgatan. En skylt satt uppspikad över entrén. Där stod det att saloonen hette "Rusty Spur Saloon".  Nick klev av sin häst och knöt fast tömmarna runt en av träpålarna utanför saloonen. Han tog av sig sin mörkbruna filthatt som nu var mer grå än brun. Han slog den mot sitt ben så dammet rök. Efter några sådana behandlingar var hatten återigen brun och det röda läderhattbandet med silverinlägg glänste fint i den snart nergångna solens sista strålar. Nick satte på sig sin hatt och klev upp på booardwalken. Hans svarta stövlar började att bli rätt slitna i sulorna så det var snart dags att lämna dom till en skomakare för att få dom omsulade.
Det kunde han säkert få fixat här i Laramie efter att han var klar med sitt arbete i staden.
Nick satte sina solbrända händer mot saloondörrarna och sköt upp dom.
Nick på väg in i saloonen.
 
Fortsättning följer......
 
 
 
 
Berättelse | |
#1 - - Anonym:

Vill höra mer👌🤠

Svar: Kommer snart!
oldwestriverstone.blogg.se

#2 - - Anonym:

Vill höra mer👌🤠

Svar: Kommer snart.
oldwestriverstone.blogg.se

Upp