Wyatt Earp, sista delen.

Under striden som varade i ca: 30 sekunder avfyrades en storr mängd kulor. När det var över var båda McLaury bröderna och Billy Clanton döda. Holliday, Virgil och Morgan Earp var skadade. Den ende som klarade sig utan en skråma var Wyatt.
Duellen rörde upp stormar av känslor hos dom som ville att the wild west skulle fortsätta att vara just wild och dom som ville se en fredligare utveckling. Ike Clanton var ute efter hämnd och han låg bakom att Morgan Earp blev skjuten till döds och att Virgil blev svårt skadad i ena armen.
 
Morgan avslutade sitt liv i Tombstone och blev 31 år.
 
Efter Morgans död gav sig Wyatt tillsammans med Holliday och ett litet uppbåd ut för att kräva hämnd.
Dom tog sig an flera av värstingarna i Cowboy kulturen och spred död omkring sig. Rubriker skapades i hela the old west.
 
Wyatt Earp under hämndens ritt, från tidningen True West Magazine.
 
Då western blev lugnare fanns inte riktigt platsen för en man som Wyatt. Han flyttade runt tillsammans med sin partner Josephine Marcus. Han drev salooner i Kalifornien och Alaska. Han fick kontakt med filmvärlden som började komma på 1920-talet. Han ville att hans liv skulle gestaltas på det sätt som han en gång levde det. Den 13 januari 1929 gick han bort i sitt hem i Los Angeles. Trots sitt hårda och riskfyllda liv blev han nästan 81 år.
 
Wyatt Earp
 
Wyatt ligger begravd tillsammans med sin partner Josephine.
Det finns mycket literatur om denne spännande mans liv. Jag har bara beskrivet honom efter dom största och mest kända händelserna.
 
Allmänt | |
Upp