Man of the West

Trots härligt sommarväder kan det vara kul och sätta sig en stund och se en bra westernfilm. Hittade filmen Man of the West. Denna film spelades in 1958 och i huvudrollen som Link Jones finns Gary Cooper, en av dom riktigt stora skådespelarna under Hollywoods guldålder. I denna film spelar han en karaktär med förflutet som bandit. När filmen tar sin början har han fått i uppdrag av den stad han bor i, Good Hope, att med stadens insamlade pengar bege sig till Fort Worth för att där anställa en lärarinna till stadens skola.
 
Gary Cooper som Link Jones.
 
Han tar tåget mot Fort Worth. På tåget träffar han bl.a den vackra Billie Ellis, spelad av Julie London. Då saker och ting verkar gå precis som han tänkt sig blir tåget helt plötsligt rånat.
När tågat rullar vidare blir Link, Billie och ytterligare en man kvar i vildmarken.
 
Den vackra Julie London spelar Billie.
 
Dom tre kommer efterhand till en gammal övergiven gård. På gården har ett banditgäng slaget sig ner. Detta innebär stora problem för Link och Billie på flera olika sätt. Links gamla liv kommer till ytan på ett sätt som han inte alls hade tänkt sig när han steg ombord på tåget. Han träffar bl.a ledaren för banditgänget. Han kallas Dock och gestaltas av Lee J. Cobb.
Hur ska dom komma levande ur denna situation?
 
Dock; för honom är inte ett människoliv så mycket värt.
 
Filmen är 1 timme och 39 minuter lång. Den har en hyffsad handling med tanke på att den är inspelad 1958. Miljöer, utrustning, detaljer och klädsel känns helt ok. Likaså skådespelarprestationerna. Den innehåller det som en westernfilm bör innehålla. Jag tycker att den är helt ok och sevärd. 
 
En klassisk bioaffish från 1950-talet.
 
Filmer | |
Upp