Captain Apache

Nu börjar det bli bra filmväder och man kan med gott samvete sätta sig till rätta och se en film. Denna gång blev det en spansk-brittisk film från 1971. Man måste förstås ha filmens produktionsår i mionnet när man bedömer den.
Denna film är lite i samma anda som dom första filmerna Clint Eastwood spelade in i "spagetti-western" stil.
Filmen heter: Capatain Apache.
 
Film affish för filmen i fråga.
 
Huvudrollen spelas av Lee van Cleef som porträtterar en kavalleriofficer i amerikanska armén. Förutom det så är han indian vilket medför en del problem efter den tidens anda och uppfattningar. Han kallas captain Apache.
En vän till honom blir dödad och denne väns sista ord är "april morning". Kaptenen förstår att detta måste betyda något och börjar undersöka saken. Han kommer bl.a i kontakt med en kvinna - Maude, spelad av Carroll Baker. 
 
Maude.
 
Även en affärsman som heter Griffin har en del information. Griffin gestaltas av Stuart Whitman.  Allt eftersom Kaptenen fortsätter sin undersökning dör allt fler människor när orden "april morning" kommer på tal.
Allt leder ner till en slutuppgörelse där självaste presidenten Ulysses S Grant spelar en avgörande roll.
 
Captain Apache i en ganska farofylld situation - kommer han att klara sig ur detta??
 
Filmen är drygt 1,5 timmar lång och storyn i grunden är bra. Det är dock i min smak inte välspelat och inte så väldigt bra filmat. Historien blir lösryckt och är ibland svår att följa. Är det enda filmen man har att välja på kan man ju se den annars skulle jag välja en annan film. Det är klart den sämsta film som jag skrivit om på min blogg. 
Filmer | |
Upp