Hickok 2017

Då var det dags för en film igen. Denna gång har filmen anknytning till verkligheten i allra högsta grad. Sedan kan man naturligtvis fråga sig om det är verklighetstroget. Återkommer till det lite längre fram.
Filmen som jag har sett denna gång heter Hickok, efter den berömde lagmannen och revolvermannen med samma namn. (Vill ni veta mer om hans minst sagt spännande liv så kan ni gå in på tidigare inlägg där jag skriver om honom).
Det har tidigare gjorts filmer om denna person och det med all rätt. Denna gång spelas han av Luke Hemsworth, som förstås är en bra skådespelare, men han passar enligt mitt tycke inte in som den legendariske "Wild Bill" Hickok.
 
 Luke som Wild Bill.
 
Han är allt för prydlig om man jämför med orginalet. I denna film får vi följa Hickok när han kommer till staden Abilene 1871. En stad som präglas av laglöshet, spelande och supande. Hickok kommer i kontakt med saloonägaren  Phil Poe som gestaltas av Trace Adkins. Poe är kanske inte riktigt den han utger sig för att vara.
Han är tillsammans med Mattie som Hickok känner sedan tidigare. Detta gör deras relation mer komplicerad.
 
 Trace Adkins som saloonägare Poe. Trace är som klippt och skuren för westernfilmer.
 
Poe är väl egentligen inte så intresserad av att få ordning i staden. Stadens borgmästare George Knox utser dock Hickok till marshal. Knox spelas av låtskrivaren och countrystjärnan Kris Kristofferson. I och med denna utnämning så börjar konflikterna, både med Mattie, Poe och med stadens invånare.
 
Mattie spelad av Cameron Richardson.
 
Vad tycker då jag? Som westernfilm utan att tänka på att den speglar sådant som hänt så är den absolut helt okey och sevärd. Tänker man på verkligheten och det liv som Hickok hade kunde man gjort denna film så väldigt mycket bättre. Lagt ner mer tid på att hitta rätt karaktärer och följt verkligheten lite mer. Filmen är 1 timme och 28 minuter lång. Denna tid går fort då det hela tiden händer något och handlingen drivs snabbt frammåt.
Miljömässigt och stilmässigt får den mer än godkänt - en bra western.
 
 
Filmer | James Butler Hickok | |
Upp