William "Curly" Grimes

Dags för en liten story från verkligheten i Black Hills under westernperioden.
Där fanns en person som hette William Grimes. Han kallades för Lee men mest för Curly p.g.a sitt axellånga blonda hår. Han hade även mustasch. En del kallade honom för den snabbaste skytten väster om Missouri River.
Han hade rånat diligenser under några år mellan Deadwood och Cheyenne när han anslöt sig till ett gäng med hästtjuvar söder om Black Hills. Han och två andra gängmedlemmar, Jack Nolan och Joe Johnson, beslöt sig för att råna postkontoret i Bone Creek i Nebraska Specialagenten W.H. Llewellyn var redan innan dem på spåren. Efter rånet den 5 july 1879 tog även Post inspektören John B Furay upp jakten.
 
Ett tänkbart sceanrio efter ett rån - kanske av "Curly".
 
Hästtjuvarnas ledare James M. "Doc Middleton" Riley uteslöt Curly från ligan då han tyckte att han för snabbt hade skjutit en anna man. Efter att man hade gripet Nolan och Johnson tog man reda på att Curly var den tredje personen som var med vid postrånet. För att gripa Curly så tog Llewellyn med sig Boone May (se tidigare inlägg om honom). Dom hittade honom den 3 februari 1880 vid Elk Creek när han åt middag. Det blev ett odramatiskt gripande. Det var många minus så Curly slapp handfängsel så han inte skulle förfrysa sig. Han lovade att inte rymma.
 
Tre män ridande i snön. Målning av G Harvey.
 
I kraftigt snöfall gjorde Curly ändå ett flyktförsök. Han blev då träffad av kulor från både Llewellyn och May. Curly dog på platsen. Llewellyn och Boone red till Fort Meade och rapporterade händelsen. Curlys grav finns fortfarande kvar på den platsen där han föll, inte långt från Sturgis i Black Hills.
 
Grimes grav. Han blev ca 30 år och föddes således 1850. Osunt leverne kan, som i detta fall påverka
livslängden negativt.
 
 
Allmänt, Händelser | Black Hills, Deadwood | |
Upp