Appaloosa

Efter långa dagar med stekhet sommarvärme kan det vara skönt att sätta sig på kvällens sena timmar och titta på en bra film. Precis vad jag gjort och sett filmen Appaloosa. Där har Ed Harris många fingrar med i spelet, först och främst är han huvudrollsinnehavare, men han har även varit med och skrivet och i produktionen.
Filmen utspelar sig i den lilla staden Appaloosa i New Mexico år 1882. i denna stad bestämmer ranchägaren Randall Bragg spelad av Jeremy Irons. När lagens män besöker hans ranch blir dom brutalt mördade av Bragg.
Detta får invånarna i staden att agera, dom hyr in två lagmän och utser som till sheriffer i staden.
Dessa två är Virgil Cole och Everett Hitch.
 
Everett, spelad av Viggo Mortensen och Virgil gestaltad av Ed Harris.
 
För att komplisera saker och ting mer så anländer det en kvinna till staden. Det är Allie French, som porträtteras mästerligt av Renée Zellveger. Hon har lite svårt med att hålla koll på sina känslor.
Tycke uppstår mellan olika personer.
 
Allie French anländer till Appaloosa.
 
Virgil och Everett får fullt upp med att hålla ordning i staden. Turerna kring Braggs skiftar fram och tillbaka och allt blir inte som man tänker sig. Denna westernfilm har enligt mitt tycke allt en westernfilm ska ha. Bra handling, perfekta karraktärer, utomordentliga miljöer och bra tidstypiska detaljer. Filmen ligger i övre skiktet av sevärda westernfilmer - så se den och skriv vad ni tycker om den.
 
Jeremy Irons perfekt som "bad guy".
 
 
Filmer | |
Upp