Buffalo Trace Whiskey

Dags att börja att skriva om en dryck som dracks i dom flesta städerna och samhällena i western, nämligen whiskey. Jag tänkte att jag skulle ta upp ett fabrikat i varje inlägg framöver. Jag tänkte börja med Buffalo Trace Whiskey. Buffalo Trace destilleriet ligger i Frankfort i Kentucky. Det ägs av företaget Sazerac Company vilket drivs av en amerikansk familj. I augusti 1999 intoducerades bourbon whiskeyn: Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Buffalo Trace Destilleriet är det äldsta kontinuerligt drivna destilleriet i USA. Redan 1775 började man detillera på denna plats. Namnet kommer av att bisonhjordarna under sina vandringar än gång i tiden korsade Kentucky River på detta ställe.
 
Bild från Old Taylor House som byggdes 1792 och finns kvar än idag.
 
Det var Hancock Lee och hans bror Willis Lee som började med denna verksamhet på denna plats. 1812 uppfördes första destilleriet som sedan såldes 1870 till Edmund H Taylor och fick namnet "The old fire copper". 1886 installerades ångvärme i lagringsbyggnaden, först i landet i detta avseende.
Under förbudstiden tillverkades whiskey för medicinskt bruk. Destilleringen har sedan fortsatt under olika ägare och olika mästare. 
 
En spartansk saloon men whiskey verkar det finnas på hyllan.
 
2016 uppgav man att man skulle utöka sin verksamhet genom en kapitalinvestering på ca: 1,6 miljarder kronor. 2017 invigde man OFC byggnaden eller som den kallas med ett annat namn: "Bourbon Pompeii".
Nuvarande namnet fick destelleriet i juni 1999. Man tillverkar även rågwhiskey och vodka. Man har fått många erkänt fina utmärkelser för sin whiskey. Jag har själv provat Buffalo Trace Bourbon och har några flaskor i saloonen. Den är helt klart bra och det känns att det är kvalitet på hantverket. Den är dock inte lika mild som t.ex Jack Daniels Gentlemans Jack. Om jag ska börja med en konkret bedömning så får det bli 4 whiskeyglas av fem möjliga för denna klassiska dryck. Fin flaska med häftigt motiv.
 
Supersnygg flaska med snyggt och kraftfullt motiv.
Mat och dryck | |
Upp