Ladies fight - bordellbråk.

År 1880 kom Alice Abbott till El Paso i Texas. Hon var först med att sätta upp en bordell på Utah Street. Efterhand fick hon konkurrens av ytterliggare en inrättning i samma bransch. Det var en fransk-kanadensisk kvinna vid namn Etta Clark som startade den. Till en början var dom goda vänner.
Bessie Colvin, en mycket vacker kvinna, började att arbeta hos Abbott där hon snart blev den mest efterfrågade.
 
Bessie Colvin - 1886.
 
Efter en längre tids meningsskiljaktligheter med förestånderskan Abbott så har Colvin fått nog. Den 18 april 1886 stormar hon, något berusad,  genom bordellens salonger och tydligt uppger att hon hädanefter kommer att finnas på andra sidan gatan hos Clark.  Abbott skickar över två av sina andra kvinnor till Clark för att hämta tillbaka henne. Colvin låter sig inte övertalas till det. Abbott hade också tidigare försökt att klappa till Colvin då hon hämtade sina saker hos henne.
Abbott blir ursinnig och går själv över till Clarks ställe och knackar på och käver att få prata med Colvin.
Clark öppnar bara en liten springa i dörren och säger att Colvin inte vill prata med Abbott. Covin hade sagt till Clark att Abbott kommer att slå ihjäl henne om hon får chansen.
Abbott som är en kraftig kvinna trycker in dörren så den lilla smala Clark åker in i rummet.
 
 Abbott går direkt mot Colvin. Clark försöker då klippa till Abbott med en gaständare. Abbott slår då till Clark i ansiktet så hon åker in i sitt sovrum. Hon får sedan tag i Colvins vrist och drar ut henne mot ytterdörren. Clark kommer då tillbaka, denna gången med en .44 kalibrig Iver Johnson revolver med benhandtag i ena handen.
Colvin har då sparkat sig fri. Clark riktar revolvern mot Abbott och skriker: "lämna mitt hus". Alice säger att hon ska göra det men går mot Colvin. Clark trycker av och skottet träffar Abbott i skrevet.
 
Etta Clark.
 
Abbott staplar ut ur huset och ramlar ihop på gatan utanför. Clark skjuter ytterliggare ett skott som missar.
Några kvinnor från Abbotts bordell hämtar henne och bär tillbaka henne dit.
Abbott överlever och Clark blir frikänd då man ansåg att det hela skedde i självförsvar.
Känns som att det gällde att välja rätt arbetsgivare på den tiden............?
 
 
Kvinnor in the old west | |
Upp