The Trailsman

Sommaren har passerat och under dom olika westerntillställningar man har varit på så har man blivit mer inspererad att läsa "rätt" literatur. Själv har jag läst ut två böcker i "Trailsman" serien. Jag har  tidigare redovisat någon bok ur den serien. Böckerna skrivs av författaren John Sharpe som skriver på lite talspråk och ganska rakt på. Det är en hel del dialog som gör det enkelt att ta till sig berättelserna.
Huvudpersonen är som vanligt spejaren Fargo som är lite typ Zeb Macahan med möjligtvis ett något stiligare yttre.
Böckerna jag läst denna gång är Terror Town och Texas Tangle.
I  den förstnämnda kommer Fargo till samhället Promise i Smokey Mountains. Allt verkar så väldigt perfekt skött enda tills han kommer i konflikt med lagen. Då visar det sig att stadens sheriffer och borgmästare sköter saker och ting på sitt sätt och stiftar lagar efter eget huvud. Efterhand får Farfo nog då man hänger en man för ett brott som kanske är uppdiktat. Han tar parti för en farmarfamilj som har hamnat i lagens skottlinje och hamnar på så sätt själv i livsfara. Kommer Fargo att kunna rädda familjen, sig själv och få ording i staden Promise som utger sig för att vara den mest välskötta väster om Mississippi.
 
Ett par böcker med riktiga westernberättelser.
 
Den andra boken heter Texas Tangle och den börjar med att fargo hittar ett antal plundrade vagnar och ett flertal döda människor. Vid första anblick ser det ut som ett verk av comancher men Fargo är säker på att förövarna är några andra. Flera kvinnor har försvunnit från vagnarna och en visar sig vara dotter till befälhavaren på närmaste fort. Tilssammans med kavaleriet sätter Fargo efter mördarna som visar sig vara något helt annat än vad man först trott. En riktigt spännande historia där döden hela tiden lurar bakom nästa klippa i den karga texasmiljön.
Båda böckerna är mycket lättlästa trots att de är skrivna på engelska.
Böckerna finns att beställa på t.ex Bokus eller Adlibris och kostar inte särskilt mycket, runt 70 kr har jag för mig.
Tycker man om westernberättelser så är denna bokserie perfekt.
Böcker | |
Upp