Dyra vapen

2016 blev ett rekordår för säljare av fina vapen, som härör från westerntiden. Sådana vapen överlag är rätt så dyra och ska man ha ett specellt vapen så får man vara beredd att betala några dollar, vilket en del köpare fick erfara förra året.
På en  auktion hos Rock Island Auctions i Illinois lades ett gevär ut för försäljning. Geväret var ett Winchester modell 1886 med serienummer 1. 
 
 
Detta är ett gevär av ovan nämnd sort.
 
Vapnet ifråga gavs till kapten Henry W Lawton som hade deltaget i infångandet av den berömde apachehövdingen Geronimo. För detta vapen fick köparen betala 1,1 miljoner dollar vilket är ungefär 10 miljoner kronor. Skaplig värdeutveckling - som Geronimo säkerligen ovetandes har hjälpt till med.....?
 
Ett annat vapen som såldes var en revolver av Dragoon-typ med kaliber .44. Detta vapen tillverkades på eller i närheten av dr Ernst Kapps ranch i Sisterdale i Texas. Detta skedde i början av inbördeskriget då sydstaterna hade ont om vapen. Sydstatssoldaten Alfred Kapp hade tidigare arbetat på Colt fabriken och nu tillverkade han vapen i Sisterdale företaget. Dom hann tillverka sex sådana revolvrar. Den som såldes är den enda kända kvarvarande revolvern av sitt slag.
Denna revolver som såldes i Main i nordöstra USA kostade "bara" 220 000 dollar vilket motsvarar ca: 2 miljoner kronor. Det är det högsta priset någon gett för en sydstatsrevolver.
 
En 1848 Colt dragoon revolver - ett snyggt klassiskt vapen.
 
Gamla westernprylar har alltså ett värde - ibland ett ganska bra värde.
Vapen | Winchester, dragoon | |
#1 - - Anonym:

Spännande läsning👍

Svar: Lite kul att se prisutvecklingen och vad omständigheter gör med priset.
oldwestriverstone.blogg.se

Upp