A man alone

Kollade runt lite på youtube och hittade då en massa olika westernfilmer som verkade intressanta.
Fastnade för en film som heter "A man alone". Började att titta och tyckte faktiskt att berättelsen var riktigt bra trots att den är inspelad 1955. Det rent filmtekniska kan naturligtvis inte jämföras med dagens filmer och man såg på saker på ett lite annorlunda sätt gentemot nu.
Filmen handlar om en gunfighter Wes Steele som spelas av Ray Milland. Efter några olyckliga omständigheter träffar han på en dilligense där alla ombordvarande har dödats och ligger runt omkring. Allt verkar som ett dåd av apacher i Arizonas ödliga terräng.
 
Wes Steele.
 
Steele kommer efterhand in till en stad där han blir nödgad att skjuta en tillfälligt utsedd sheriff. Han flyr och under sin flykt blir han vittne till ett mord samtidigt som han får höra ett och annat om det som har hänt.
Han hamnar till slut hos dottern, Nadine Corrigan gestaltad av Mary Murphy, till stadens ordinarie sheriff som ligger sjuk i feber.
Stadens invånare letar efter den som de nu tror eller snarare vet har mördat alla på dilligensen samt mannen som Steele såg mördas.
 
Nadine, hennes far och stadens läkare i mitten.
 
Steele försöker nu att hitta en väg ur sitt dilemma och på så sätt slippa att hängas för något han ej har gjort.
Han hjälper till att vårda sheriffen samtidigt som känslor börjar väckas mellan Nadine och Steele.
Stadens ledande man gör allt för att få Steele gripen för de påstådda brotten. Frågan är varför han är så angelägen om det.
 
Filmaffish för den omskrivna filmen.
 
För att vara så gammal tycker jag att filmen är riktigt bra. Och det är faktiskt berättelsen som sådan som gör den sevärd. Sedan är kvaliteten helt okey för att vara upphämtad från youtube.
Enda nackdelen skulle kunna vara att den inte är textad om man har svårt med engelska. Klarar man bara det så tycker jag att ni ska se den
Filmer | |
#1 - - Anonym:

Tack för tipset!!!! Den ska ses en regnig dag!!!👍

Svar: Helt perfekt vid ett sådant tillfälle. /Lars
oldwestriverstone.blogg.se

Upp