The duel

Jaha då var det dags för en film igen. Den här gången har jag sett filmen "The duel" som är nästan två timmar lång.
Handlingen utspelar sig under 1880-talets sista hälft i en liten stad i närheten av mexikanska gränsen i Texas.
Den här staden styrs mer eller mindre av Abraham Brant som är någon sorts fripastor som utövar sitt bibelkunnande på lite udda sätt. Rollen görs av Woody Harrelson som är klippt och skuren för denna roll.
 
Pastor Abraham Brant.
 
Ingen i staden vågar ifrågasätta den auktoritäre ledaren.
Guvernören i området får uppgifter om att det har hittats flera döda människor i en flod i närheten av Brants stad. Han vill förstås utreda detta och kontaktar  David Kingston, som arbetar som Texas Ranger. Denna man spelas av Liam Hemsworth. Enligt mitt tycke framstår han som lite tam och ser ut lite som mammas pojke. Här kanske man skulle ha hittat någon med ett litet mindre prydligt utseende.
 
Liam Hemsworth som David Kingston.
 
Kingston tar sig an uppdraget p.g.a lite olika anledningar. Hans familj har bl.a en koppling till den aktuella staden sedan lång tid tillbaka.
Kingston tar med sig sin fru på uppdraget till denna riskfyllda plats. Frun spelas av Alice Braga och heter Marisol i filmen. Dom utgör ett snyggt par och får ganska snabbt kontakt med Brant när dom anländer till staden.
 
Herr och fru Kingston.
 
Det dröjer inte länge innan problemen börjar knacka på dörren till detta rättskaffens par. Man upptäcker ganska snart att det inte finns några mexikaner i staden, detta trots att den ligger väldigt nära gränsen till landet i söder. Vad beror det på? En viss spänning finns i filmen och även om man kan räkna ut var holmgången kommer att stå så tar filmen en del vändningar som man inte har tänkt sig. Jag kunde ha tänkt mig ett annat slut - eller vad tycker ni?
 
 
Filmer | |
Upp