James Butler Hickok, fortsättningen....

Wild Bill klarar sig undan åtalet i Springfield. I augusti 1869 blir han vald till sheriff i Ellis County i Kansas. En dag under hans första månad som lagman går en man vid namn Bill Mulvey runt Hays City och skjuter sönder rutor  och flaskor i salooner.  För att hindra att den berusade mannen fortsätter med sitt livsfarliga beteende skjuter Wild Bill honom, skotten går genom lungorna och nacken.

 

 "Hickok låter sina revolvrar tala..."
 

I september startar Samuel O Strawhun ett tumult på John Bitters Beer Saloon. Wild Bill kommer dit och Strawhun går samma öde till mötes som Mulvey hade gjort månaden tidigare.  Befolkningen börjar tröttna på allt dödande och den 2 november väljs Peter Lanahan till Sheriff. Wild Bill fortsätter dock som lagman i form av deputy US marshal.

 

 James Butler "Wild Bill" Hickok.
 

Den 17 juli 1870 befinner sig Wild Bill på Paddy Welch Place i Hays City. Helt plötsligt och utan förvarning hoppar två soldater ur 7:e kavalleriet  på Wild Bill. Dom brottar ner honom på golvet. Den ena soldaten heter Lonergan och den andre heter Kile. Det blir stort tumult och Kile drar fram en revolver och riktar den mot ena örat på Wild Bill. Kile trycker av men revolvern klickar. Under kampen blir Wild Bill skadad i ena benet, möjligen en skottskada. Efterhand får han fram en av sina revolvrar och skjuter två skott som träffar Kile i ena handleden och i sidan av kroppen. Kile rullar ur kampen skadad. Wild Bill fortsätter att kämpa på liv och död mot den påtagligt större Lonergan. Vid ett tillfälle lyckas han skjuta Lonergan med ett skott som träffar i ena knäskålen. Kampen får sitt slut och Wild Bill tar tillfället iakt och flyr in i saloonen och hoppar ut genom ett fönster på baksidan. Glas och ram åker med ut. Ryktet om bråket når soldaterna på Fort Hays. Ett antal beger sig till Hays City för att hitta Wild Bill. De letar igenom salooner och andra etablissemang men de hittar honom inte.

 

 Hays City i Kansas. Bilden är från 1885. 15 år efter att ovan händelse ägde rum i denna stad.
 

Hur länge ska James Butler "Wild Bill" Hickok klara sig med detta påtagligt riskfyllda leverne. Sista inlägget om hans liv kommer snart.......

Intressanta personer | James Butler Hickok, Kansas, Wild Bill | |
Upp