Bone Tomahawk

Har nu tittat på denna film som lanseras som en western-film. Tittar man bara på omslag och vad som skrivs om handlingen så trodde åtminstone jag att det var en ren western film.
Min gissning är att handlingen utspelar sig på första halvan av 1890-talet. Detta p.g.a kläder och en del andra saker som man ser i filmen. Man kan väl säga att det är fyra huvudrollsinnehavare varav den mest namnkunnige är Kurt Russel.
Russel spelar Franklin Hunt som är sheriff i den lilla landsortshålan Bright Hope.
Russel som Sheriff.
 
Russel gör rollen bra och agerar övertygande som sheriff. Som medhjälpare har han bl.a Chickory. Den karaktären gör skådespelaren Richard Jenkins jättebra.
I samhället bor också en läkare (Samantha) som spelas av Lili Simmons som bor tillsammans med sin man Arthur. Han gestaltas av Patrick Wilson.
 
"Läkarparet" i sitt hem.
 
Filmen börjar med att två män överfaller några människor. I sin flykt från platsen kommer dom in på något som liknar en helig gravplats. Det är upptakten till resten av filmen.
Den ene rånaren hamnar i finkan hos sheriffen. Då rånaren är skadad behövs förstås läkarhjälp. Läkaren Samantha kommer till sheriffens kontor sent på kvällen.
Under natten fritas rånaren under mystiska former. Läkaren och en visesheriff är också borta.
Sheriffen sätter ihop ett uppbåd bestående av fyra personer. Jakten kan börja - men vad jagar man för något?
Filmen, som lanserades på DVD 2015 i USA, har en bra historia. Den är dock en blandning av western och skräck och den är i vissa moment rätt otäck.
 
Ett tappert uppbåd som kanske inte jagar vanliga busar?
 
Har man 2 timmar över och vill se en skräckblandad western så är detta ett mycket bra alternativ.
Filmer | |
Upp